Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Moottoriurheilu

Toomas Heikkinen jatkaa uraansa Amerikassa

  • Karjalainen
Joensuulainen Toomas Heikkinen kaasuttelee jatkossakin Amerikan mantereella. Joensuulainen Toomas Heikkinen kaasuttelee jatkossakin Amerikan mantereella.

Joensuulainen Toomas Heikkinen, 22, jatkaa toista kauttaan Amerikan Global Rallycross -sarjassa. Heikkinen on solminut jatkosopimuksen Fordin tehdastiimiä rallicrossissa pyörittävän OMSE Fordin kanssa.

Heikkinen ajaa alkavalla kaudella yhteensä yhdeksän Global Rallycross osakilpailua joista neljä ajetaan Global X Games kilpailuissa ja viisi Amerikan Nascar- tai Indy-kilpailujen yhteydessä superovaaleille rakennetuilla radoilla.

-  Sain todellisen unelmadiilin kun Ford lisäsi tehdastukeaan OMSE-tiimille ja minut valittiin yhdeksi kuljettajaksi, iloitsee Heikkinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tiimikavereina Heikkisellä on viime vuoden GRC mestari Tanner Foust, sarjan kakkonen Brian Deegan sekä ruotsalainen rallikujettaja Patrik Sandell. Lisäksi sarjassa on mukana kova kattaus autourheilun huippuja kuten Amerikan extremeurheilun tähdet Ken Block ja Travis Pastrana, entinen F1 kuljettaja Nelson Piquet jr. sekä rallin maailmanmestari Petter Solberg.

Tänä vuonna GRC sarja saapuu myös Eurooppaan, kun Global X Games tapahtumat järjestetään Espanjassa sekä Saksassa. Sarja alkaa 20. huhtikuuta Brasilian Global X Games osakilpailulla.

-  Tavoitteenani on ajaa myös Suomen EM-osakilpailu Kouvolassa, mutta asia vahvistuu vasta kun näemme onko se logistisesti mahdollista kesken GRC kauden, kertoo Heikkinen.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa