Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Yleisurheilu

Maratonilla arvokisoihin tähtäävä Arttu Vattulainen käy avoimesti läpi vaikeat vuotensa Aitiopaikalla-podcastissa – "Silloin mentiin syvissä vesissä"

  • Jarmo Sieviläinen

Joensuun Katajan kestävyysjuoksija Arttu Vattulainen, 29, juoksi hiljattain Saksassa ennätyksensä puolimaratonilla ja tähtää kansainväliselle maratonille kevään aikana.

Vattulainen kertoo Karjalaisen nettisivujen Aitiopaikalla-podcastissa tuoreet kuulumisensa ja käy myös läpi edellisten vuosien vaikeuksia. Vattulainen juoksi vuonna 2018 ennätyksensä 10 000 metrillä ja ylsi EM-kisoihin, mutta kausi 2019 toi ylirasitustilan, joka heijasteli vielä viime vuoteenkin.

Vattulaisen kanssa podcastissa ovat keskustelemassa Karjalaisen toimittajat Petri Siitonen ja Jarmo Sieviläinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nyt Vattulaisen tavoitteena on kehittyä ratajuoksijasta maantielle, sillä olympia- ja MM-kisoihin on helpompi päästä maratonille kuin 10 000 metrille. Vattulainen myöntää, että Tokion olympiamaraton ei ole vielä realismia tänä kesänä, mutta kisamatka voisi olla mahdollinen vuoden 2022 MM-kisoihin USA:han.

MalmijuoksuVattulainen1Karjalainen20200920 Arttu Vattulainen.

Aitiopaikalla-podcast ilmestyy Karjalaisen nettisivuilla maanantaisin, ja siinä keskustellaan ajankohtaisista urheiluaiheista. Ohjelman lopussa mukana ovat plussat ja miinukset urheilumaailmasta.

Ohjelmassa muun muassa mukana:

0–3 min: Kevät ja juoksukauden alku ulkona sekä talven harjoittelu.

3–5 min: Vattulaisen taival ratajuoksijasta maratoonariksi: "Matka on ollut yllättävän pitkä, eikä siirtyminen ole ollut helppoa".

5–9 min: Vattulaisen ylirasitustila vuonna 2019: "Väsymystä oli alla ja kokonaisuus oli liikaa." "Silloin mentiin syvissä vesissä. Onnistuneen kauden jälkeen tuli täydellinen pudotus, ja motivaatio oli koetuksella."

9–12 min: Vattulaisen nykyinen panostus juoksuun ja kuulumiset – sekä mahdollisuudet arvokisoihin ja tulevat Joensuun SM-maastot.

12–17.30 min: Kestävyysjuoksun kova taso takavuosina Suomessa ja ensimmäiset muistot arvokisajuoksuista – sekä Suomen yleisurheilun viime aikojen hyvä menestys ja etelän leirit.

17.30–20 min: Arttu Vattulaisen koripallotausta.

20– min: Urheilumaailman miinukset ja plussat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi