Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Muut lajit

Kuuntele: Millainen urheilukaupunki on Joensuu? – Islon rehtori Petri Pennanen ja Joensuun liikuntajohtaja Timo Heinonen avaavat urheiluelämän kehittämisen taustat Aitiopaikalla-podcastissa

  • Jarmo Sieviläinen

Itä-Suomen liikuntaopiston rehtorina aloittanut Petri Pennanen ja Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen ovat Karjalaisen verkkosivujen Aitiopaikalla-podcastin vieraina keskustelemassa aiheesta Joensuu urheilukaupunkina.

Ohjelmassa käydään läpi muun muassa, miksi Joensuuhun haetaan projektipäällikkö markkinoimaan urheilukaupunkia, miten eri urheilutahot toimivat kaupungissa, miksi Joensuu on niin tasokas urheilukaupunki, mihin kaupungin urheilussa halutaan panostaa, mikä on Mehtimäen urheilukeskuksen merkitys ja miten Itä-Suomen liikuntaopistoa lähdetään seuraavaksi kehittämään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Aitiopaikalla-podcastissa käsitellään aina alkuviikosta ajankohtaisia urheiluasioita, ja ohjelmassa ovat jälleen mukana myös miinukset ja plussat urheilumaailmasta. Juontamassa ja keskustelemassa on Jarmo Sieviläinen Karjalaisen urheilutoimituksesta.

Ohjelmassa mm. mukana:

0–3.40 min: Joensuu on valitsemassa parhaillaan projektipäällikköä markkinoimaan urheilukaupunkia, mistä on kyse?

3.40–4.45 min: Poikkeuksellinen korona-aika ja urheilutoiminta sen jälkeen

4.45–12 min: Panostetaanko huippu-urheiluun vai liikuntaan? "Harmittaa, kun herkästi ajaudutaan vastakkainasetteluun"

12–16 min: Joensuussa toimivien Islon, Pohjois-Karjalan Liikunnan, Joensuun urheiluakatemian ja urheiluseurojen yhteistyö

16–23.20 min: Urheiluakatemian laajentuminen yläkouluihin ja kehittyminen viime vuosina

23.20–30.50 min: Mehtimäen monipuolinen ja ainutlaatuinen urheilukeskus "Vierumäen kaltaiset urheiluopistot ovat aika syrjässä muusta verrattuna Joensuun urheilukeskittymään, jossa oppilaitokset ovat lähellä" "Islon osalta on herännyt slogan: Kaiken keskellä" "Testaustoiminta on yksi kehittämisen kohteita"

30.50–39.10 min: Miten Isloa lähdetään nyt kehittämään: "Urheilun kentälläkään ei ole selvää kuvaa siitä, mitä Islo on ja mitä se tarjoaa" "Liikuntaopiston pitäisi olla urheiluihmisille helposti lähestyttävä olohuone"

39.10–46.30 min: Miinukset ja plussat urheilumaailmasta (viime aikojen tapahtumat esimerkiksi salibandyssa ja koripallossa)

46.30– min: Lopun plussa: Miksi Joensuu on niin hyvä urheilukaupunki, ja mikä on sen vahvuus?

Petri-Pennanen2Karjalainen20201111 Petri Pennanen siirtyi Islon rehtoriksi Joensuun Mailan urheilutoimenjohtajan tehtävästä.

ETUVINKKI-Timo-Heiska-HeinonenKarjalainen20201025 Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi