Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Yleisurheilu TILAAJILLE

Mullistavat joustokengät ihmetyttävät kestävyysjuoksuväkeä – "Ennen juoksijat vertailivat harjoitusmääriä, mutta nykyään puhutaan, millaisia kenkiä käytetään"

  • Jarmo Sieviläinen
  • Kuvat: Juha Inkinen
Nike Vaporfly -lenkkarit ovat herättäneet keskustelua kestävyysjuoksijoiden keskuudessa. Joensuulaisjuoksija Arttu Vattulainen ja valmentaja Tuomo Lehtinen ovat huomanneet, että valtaosa maantiejuoksijoista on ottanut paksupohjaiset hiilikuitukengät käyttöön kisoissa. Nike Vaporfly -lenkkarit ovat herättäneet keskustelua kestävyysjuoksijoiden keskuudessa. Joensuulaisjuoksija Arttu Vattulainen ja valmentaja Tuomo Lehtinen ovat huomanneet, että valtaosa maantiejuoksijoista on ottanut paksupohjaiset hiilikuitukengät käyttöön kisoissa.

Paksupohjaiset hiilikuitukengät vähentävät iskutusta. Juoksijat säästävät kalliit ja nopeasti ominaisuutensa menettävät huippukengät vain kisakäyttöön.

Laitan jalkaan kestävyysjuoksija Arttu Vattulaisen oranssit Nike Vaporfly -kengät ja pinkaisen matkaan. Tuntuma on aluksi kiikkerä. Tällaistako on korkokengillä?

Haluatko lukea koko artikkelin?


Digitilaus 1 euroa 1kuukausi
Digi ja Kaiku 9,95e 1kk

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä