Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Pesäpallo

Inka Havukainen - pesäpalloileva ampuja

  • Karjalainen
Inka Havukainen löi maanantaina kunnarin ja toi neljä juoksua. Inka Havukainen löi maanantaina kunnarin ja toi neljä juoksua.
Kovin monella urheilijalla ei ole esittää samanlaista lajiyhdistelmää kuin kiteeläisellä Inka Havukaisella. Kiteenlahdessa asuva Havukainen, 16, on nuorten SM-mitalisti kahdessa täysin erilaisessa lajissa, ammunnassa ja pesäpallossa. Ammuntaharrastus alkoi 8-vuotiaana, ja pesäpallo tuli kuvioihin pari vuotta myöhemmin.

Pesäpallossa hän saavutti viime syksynä Susirajan Mailan riveissä SM-hopeaa tyttöjen Superpesiksessä. Uusi kausi alkoi maanantai-iltana murskavoitolla Lappeenrannan Pesä Yseistä.

SurMan joukkueessa etenijäjokerina pelannut nopeajalkainen Havukainen toi eilen neljä juoksua. Lisäksi hän kiersi kunnarin toisen jakson alkajaisiksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ammunnassa Havukainen voitti maaliskuussa Merikarvialla naisten alle 18-vuotiaiden sarjan ilmakiväärin SM-kultaa tuloksella 389.

Sen lisäksi hän on Suomen Metsästäjäliiton kilpailujen ilmaluodikon alle 17-vuotiaiden nuorten sarjan Suomen mestari sekä tältä että viime vuodelta. Tuorein kulta tuli reilu kolme viikkoa sitten Sotkamossa.

Kumpi joustaa silloin, kun ammuntakilpailut ja SurMan peli osuvat päällekkäin?

-  Pesäpallo jää välistä. Ammunta on nyt ykköslaji, viime kauden päätteeksi Pesäpalloliiton itäisen alueen parhaaksi C-tytöksi valittu kiteeläislahjakkuus vastaa empimättä.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi