Tulosta tämä sivu
Jalkapallo

Kajaani karkasi Jipolta viiden pisteen päähän

Joensuun Jipon alkukausi jalkapallon Ykkösessä ei ole kulkenut odotusten lailla, vaan joukkueen saamattomuus varsinkin kotikentällä etsii jo ennätystä: eleteään heinäkuuta, eikä Jippo ole Joensuussa tehnyt yhtään maalia.

Lisämurheita joensuulaisten sarjapaikan suhteen toi se, että Suomen Palloliitto hyväksyi AC Kajaanin vastalauseen ottelustaan sarjajohtaja SJK:ta vastaan. SJK voitti Kajaanissa 7-1, mutta kabinettipäätöksellä tulos muutetaan Kajaanin 3-0-voitoksi.

Samalla AC Kajaani karkasi sarjan hännillä olevilta Jipolta ja Viikingeiltä jo viiden pisteen päähän. Kaksi huonointa putoaa kauden päätteeksi Kakkoseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Vastalauseessaan AC Kajaani katsoi, että SJK rikkoi kyseisessä ottelussa kilpailumääräyksiä, koska sillä oli liian vähän Suomessa kasvatettuja pelaajia (SK-pelaaja) kokoonpanoluettelossa.

SJK:lla oli Kajaani-pelin pöytäkirjassa 16 pelaajaa. Näistä pelaajista yhdeksän ei täytä kilpailumääräysten mukaista SK-pelaaja -kriteeriä, eli eivät ole olleet kolmea vuotta rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan 12-21 -vuotiaana.

SK-pelaajiksi ei lasketa seuraavia pelaajia: Richard Dorman, Pavle Milosavljevic, Christopher Cleaver, Justin Moose, Josue Prieto Currais, Mikhel Aksalu, Daniel Tomazi Moreitra Caumo, Stanislav Goldberg ja Joakim Jans.

SJK:lla oli pöytäkirjassa vain seitsemän SK-pelaajaa, kun niitä olisi pitänyt olla vähintään kahdeksan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Artikkeliin liittyvät