Torstai, 27.2.2020 
Torsti
Pesäpallo

Halli-SM merkittävä välietappi superin harjoituskaudella

  • Karjalainen

Lokakuussa valmistautumisen tulevaan kauteen aloittaneet superpesisjoukkueet saavat ensimmäisen välitodistuksensa tulevien viikkojen aikana, kun talvikuntoa mitataan Halli-SM-turnauksissa.

Miehet pelaavat neljä ja naiset kolme alkuturnausta, joiden kuusi parasta etenevät Lapualla ja Seinäjoella järjestettäviin lopputurnauksiin.

Joensuussa järjestetään turnaus lauantaina 11. helmikuuta Joensuu Areenalla. Naisista Joensuun turnauksessa ovat mukana ViU, Lappeenranta ja Kempele. Miesten joukkueet tulevat Joensuusta, Kouvolasta ja Kiteeltä.

Ympärivuotinen laji

Parantuneiden halliolosuhteiden myötä pesäpallosta on tullut entistä vahvemmin ympärivuotinen laji.

– Huippupelaajat aloittavat määrätietoisen harjoittelun jo lokakuussa. Jos joukkue ei ole valmis tekemään töitä talvikaudella, menestystä on turha odottaa kesällä. Kiitos parantuneiden halliolosuhteiden pesäpalloa pelataan nykyään pitkälle ympärivuotisesti, Superpesiksen toimitusjohtaja Petri Kaijansinkko sanoo.

– Halli-SM-turnauksilla on aivan erityinen painoarvo. Joukkueet pääsevät ensimmäistä kertaa tällä kaudella hiomaan pelitaktiikkaansa ja harjoittelemaan kuvioita käytännön pelitilanteissa, Kaijansinkko jatkaa.

Kolmella edellisellä kaudella miesten hallimestari, viimeksi Sotkamon Jymy, on yltänyt ykköseksi myös ulkokentillä. Naisten mestaruutta syksyllä juhlinut Lapuan Virkiä ei ole historiansa aikana kertaakaan pystynyt täysosumaan hallissa. Viimeksi Halli-SM-kultamitalit vei Pesäkarhut Porista.

Halli-SM:n otteluajat ja –paikat: http://www.pesis.fi/kilpailu/halli-sm/
Joensuun turnauksen sivut: http://www.joensuunmaila.fi/hallism_2012/index.html

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa