play

Nea Norismaa saavutti naisten SM-hopeaa ja nuorten SM-kultaa

Nea Norismaa saavutti Vaasassa uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.

Nea Norismaa saavutti Vaasassa uransa ensimmäisen aikuisten SM-mitalin. Kuva: Anniriitta Tolvanen

Karjalainen

Joensuun Uimaseuran 16-vuotias Nea Norismaa räväytti hienosti perjantaina Vaasan pitkän radan SM-uinneissa. Norismaa kauhoi uransa ensimmäiseen naisten SM-mitaliin. SM-hopea irtosi 200 metrin perhosuinnissa uudella ennätysajalla 2.22,58.
–·Finaali sujui hyvin. Paransin ennätystäni jo aamulla ja vielä uudestaan illan finaalissa. Onnistumisten taustalla ovat hyvin sujuneet harjoitukset, joensuulaisen Juha Turusen valmennuksessa urheileva Norismaa selvitti.

Perjantaiaamuna uitiin naisten alkuerät, jotka olivat samalla nuorten SM-finaalit. Norismaa saavutti nuorten sarjassa Suomen mestaruuden ajalla 2.23,69.
–·Aamunkin kisa sujui hyvin, sillä toiseksi tullut jäi viiden sekunnin päähän, myös viime vuonna nuorten SM-kultaa saanut Norismaa tuumasi.