Keskiviikko, 19.2.2020 
Eija
Jalkapallo

Goonereilla täydellinen lauantai

  • Hannu Kauhanen
  • Hannu Kauhanen
Ottelussa ja North Bank Helsingissä vaihteeksi tyven tovi, jolloin ehti kuvaamaan. Ottelussa ja North Bank Helsingissä vaihteeksi tyven tovi, jolloin ehti kuvaamaan.

Se oli unohtumaton päivä. Kateelliset leimasivat julkisuudessa tunnelman vaisuksi, mutta voin kertoa, että fiilikset olivat ainakin meillä goonereilla (Arsenal-fanien nimitys itsestään) katossa koko lauantaipäivän myöhään yöhön.

Oh, oh, oh... oh to be... a gooner!
We love you Arsenal, we do, we love you Arsenal...
We won the league at Shite Hart Lane!
One-nil to the Arsenal...


Ja niin edelleen. Laulu raikasi punavalkoisessa Helsingissä alkuiltapäivästä lähtien, sen jälkeen stadionin Pohjoiskaarteessa, ja ilta huipentui lontoolaisbändi Away Boyzin keikkaan yökerho Circuksessa Narinkkatorin kupeessa (torilla muuten olivat menossa maailmanmarkkinat, joilla oli mukana yksi piirakanmyyntikoju Pohjois-Karjalastakin...).

Ja vikkelimmät meistä ehtivät vielä Nick Caven konserttiin.

Voiko 70-luvulta (tai mistä vain) lähtien Arsenalia, joka vasta nyt teki ensiesiintymisensä Suomessa, fanittanut vaatia hienompaa päivää Helsingissä? Ei.

Suomessa ystävyysotteluun Arsenal-Manchester City on suhtauduttu kaksijakoisesti.
On meitä, monia muitakin kuin Arsenal-faneja, joiden mielestä ottelu ja koko tapahtuma olivat aivan fantastisia.

Sitten on niitä, suurin osa ei paikalla olleita, joiden mielestä tällaisia huvituksia ei täällä pitäisi edes järjestää.

JJK teki hyökkäyksen peliä vastaan leimaamalla sen joksikin miljonäärien höntsäilyksi. Todellinen supermatsi pelattiinkin Harjun kentällä.

Harjulla JJK ja joku sen vastustaja nuhjasivat maalittoman tasapelin, mikä ei jyväskyläläisten ahdinkoa auttanut. Olympiastadionilla Arsenal näytti tehonsa Cityä vastaan, olkoonkin harjoitusottelussa, tehden kolme kaunista maalia.

JJK:n tempauksesta ei tarvitse provosoitua. Kyseessä oli markkinointikikka, joka lähinnä huvittaa goonereita.

Ikävä havaita, että myös suomalaiset City-fanit ovat inisseet julkisuudessa joutavia. Jonkun heistä mielestä koko peli oli puistohöntsäilyä. Eikä Samir Nasrille olisi saanut buuata.

Eikö? Hänhän se siellä nurmikolla lauantaina höntsäili.

Harkimoille on annettava iso kiitos ottelun hoitamisesta Suomeen. Arsenal-manageri Arsène Wenger hymyilikin pelin jälkeen: ”Nähdään vuoden päästä!”. Jatkoa lienee luvassa ensi ja seuraavana kesänä ennen kuin stadion menee remonttiin. Joukkueet voivat tosin hyvinkin vaihtua, eikä sekään olisi huono asia.

Nyt Arsenalin faneja oli kymmenen jokaista Cityn fania kohti. Jos stadionin toinenkin pääty olisi värjäytynyt punaiseksi (siis Liverpool tai Manchester United), tilanne ja tunnelma stadionilla olisi ollut vielä hienompi.

Siitä olisi ollut ininä kaukana.

Mutta kuten sanottu, kyllä kuulkaa kelpasi näinkin! Eikä siinä ollut mitään pois suomalaiselta jalkapallolta, ei edes JJK:lta.

Three-one to the Arsenal!

 

Kolumni on julkaistu Karjalaisessa 13.8.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Artikkeliin liittyvät