play

Bondarenko lonkka kipeänä MM-kultaan ja huipputulokseen

Karjalainen

Ukrainan korkeushyppääjä Bohdan Bondarenko ylsi MM-kisoissa ennätykseensä 241 ja mestaruuteen, vaikka kärsi lonkkavammasta. Bondarenko jätti finaalissa vaivan takia väliin korkeuksia. Hän yritti kuitenkin maailmanennätyskorkeutta 246, josta hän teki kelpo yrityksiä.
- Tiesin, että mitaleille on mahdollisuus vain, jos jätän osan korkeuksista väliin. Olin pakotettu siihen lonkkavamman takia. Lonkka tuntui kipeältä jo viisi päivää sitten, maailmanmestari selvitti.

Bondarenko unelmoi ME:n 245 rikkomisesta.
- Maailmanennätys on ehkä vielä liian kova tänä vuonna, mutta totta kai pyrin siihen, toivottavasti pian. ME vaatii, että olen kunnossa ja olot ovat hyvät.

Bondarenko hyppäsi kengissä, joista toinen oli keltainen ja toinen punainen.
- Sain punaisen kengän kaksi päivää sitten. Keltainen kenkä on isompaa kokoa ja hyppäsin sillä 241 aiemmin. Kokeilin hypätä nyt näin.

Ukrainalainen kertoi lehdistötilaisuudessa harrastavansa kalastusta, biljardia ja autoja.
Eräs toimittaja totesi kuulleensa joiltakin kilpakumppaneilta, että he epäilevät Bondarenkon käyttävän kiellettyjä aineita.
- He ovat epätoivoisia, kun sanovat noin, Bondarenko vastasi.

Moskovan MM-kisojen korkeuden mitalikolmikko koostui nuorista hyppääjistä (Bondarenko 23, Qatarin Mutaz Essa Barshim 22 ja Kanadan Derek Drouin 23), jotka iloitsivat lajin tason noususta.