Keskiviikko, 29.1.2020 
Valtteri
Jääkiekko

Markku Kyllösen pelipaita nostettiin kattoon - video

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves

Media

Lada Lahtinen haastattelee Markku Kyllöstä. Jonna Tahvanainen, Kalle Kurki

Joensuun Mehtimäen jäähallissa koettiin tiistai-iltana arvokas hetki, kun Markku "Kynä" Kyllösen pelipaita nostettiin kattoon ennen Jokipoikien runkosarjan viimeisen pelin alkua.

Markku Kyllönen edusti Joensuun Kiekko-Poikia 11 kautta. Hän on myös seuran kaikkien aikojen paras pistemies. Mies on toistaiseksi ainoa Joensuusta NHL:ään asti ponnistanut pelaaja.

Harvalukuisen yleisön joukossa ihmeteltiin, miksi Kyllösen juhlat ajoitettiin merkityksettömään runkosarjan päätösotteluun eikä esimerkiksi lauantain playoff-avaukseen. Tähän oli syynä se, että Kyllönen täyttää tänään 15.2. 50 vuotta, ja nämä kaksi juhlatapahtumaa haluttiin ajoittaa mahdollisimman lähekkäin.
Itse asiassa Jokipojat oli anonut Jääkiekkoliitolta, että olisi saanut pelata juhlaottelun tänään varsinaisena merkkipäivänä. Se ei kuitenkaan onnistunut.

Jokipoikien runkosarjan viimeinen peli päättyi SaPKon voittoon luvuin 5-1. Nämä rakkaat kiistakumppanit kohtaavat kuitenkin myös puolivälierissä. Jokipojat sijoittui runkosarjassa neljänneksi.

Kattava ennakko Mestiksen pudotuspeleistä perjantain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa