Sunnuntai, 20.10.2019 
Kasperi, Kauno
Jalkapallo

Jippo saa pitää sarjapaikkansa

  • Karjalainen

Suomen Palloliiton vastalauselautakunta on pitänyt odotetusti ennallaan päätöksen, jossa muutettiin AC Kajaanin ja Jipon ottelutulos joensuulaisten 3-0-voitoksi.

Jippo säilytti sarjapaikkansa jalkapallon Ykkösessä Kajaanin peluutettua kyseisessä ottelussa pelioikeudetonta pelaajaa Ozeais Gracianoa.

Graciano oli saanut kahden ottelun pelikiellon, mutta ollut sivussa vain yhdestä AC Kajaanin pelistä ennen kyseistä Jippo-ottelua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jipon saatua pisteet Oulun Palloseura putosi Kajaanin ohella Kakkoseen. OPS teki vastalauseen ja vaati Jipolta otettavan kolme pistettä pois. OPS:n mukaan Jippo pääsi myös hyötymään ei-urheilullisin perustein AC Kajaanin virheestä ja liiton päätöksen todellisena kärsijänä oli täysin ulkopuolinen seura, OPS;

Jipon mukaan sääntörikkomus oli selkeä, ja OPS:n taloudelliset investoinnit harjoittelu- ja kilpailuolosuhteisiin ovat asian ratkaisemisen kannalta merkityksettömiä.

Vastalausevaliokunta oli samaa mieltä. Päätöksessä ei voida ottaa huomioon niitä mahdollisia seurauksia, mitä ottelun lopputuloksen muuttaminen voi aiheuttaa samassa sarjassa pelaavien seurojen sijoituksille.

Vastuu kilpailumääräysten noudattamisesta on pelkästään sarjoihin osallistuvilla seuroilla ja niiden puolesta toimivilla henkilöillä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa