Pitkäset nostivat Jokipojat voittoon

Olavi Vauhkonen ja Jokipojat nousivat kahden maalin takaa voittoon.

Olavi Vauhkonen ja Jokipojat nousivat kahden maalin takaa voittoon. Kuva: Kimmo Kirves

Karjalainen

Jääkiekon Mestiksen puolivälierät jatkuivat tiistaina Joensuussa, kun Mehtimäen jäähallissa Jokipojat isännöi Savonlinnan Pallokerhoa. Ottelu päättyi kotivoittoon jatkoajan jälkeen maalein 3–2 (0–1, 0–1, 2–0 1–0).
Kaikki kolme ottelua ovat päättyneet kotivoittoihin, näin Jokipojat johtaa ottelusarjaa voitoin 2–1.
Puolivälieräsarja jatkuu torstaina Savonlinnassa. Jos Jokipojat voittaa tuon pelin, on joensuulaisilla välieräpaikka katkolla lauantaina Mehtimäellä klo 18.30 alkavassa ottelussa.
Tiistaina avausmaalista vastasi kahden muun aiemmin pelatun ottelun tavoin SaPKo.
Jos ensimmäinen erä oli tasainen, niin vastaavasti toinen kaksikymmenminuuttinen oli täysin Jokipoikien hallintaa. Valitettavasti vain maali jäi uupumaan.
Erän lopussa Jokipoikien ylivoima hupeni Joona Karevaaralle hyökkäysalueella tuomittuun turhaan kakkoseen. SaPKo iski tasavajailla pienestä kulmasta melko onnekkaan maalin, siirtyen erätauolle kahden maalin johdossa.
Samu Pitkäsen toinen pudotuspelimaali tässä ottelusarjassa toi Jokipojat päätöserän alussa maalin päähän. Pitkänen oli asialla ylivoimalla ajassa 52.39 ja peli oli tasan. Varsinaisella peliajalla ei enää maaleja nähty.
Jatkoajalla ratkaisijaksi kohosi Ilmari Pitkänen. Ajassa 64.14 syntyneeseen voittomaaliin syöttöpinnan saivat Samu Pitkänen (2+1) sekä Joona Karevaara (0+2).
Jokipoikien voittoa todisti 2·223 katsojaa.
Otteluraportti keskiviikon Karjalaisessa.