Jokipojat haki kotiedun Jukureilta

Karjalainen

Jääkiekon Mestiksen välierät pyörähtivät käyntiin perjantaina. Runkosarjan voittanut Mikkelin Jukurit joutui heti alakynteen, kun nälkäinen Jokipojat kävi hakemassa tärkeän avausvoiton. Joensuulaisten upea voitto kirjattiin maalein 4–2 (2–0, 1–0, 1–2).

Joensuulaisista maalihanat aukaisi Roope Ranta. Avauserässä onnistui myös Rony Ahonen. Toisessa erässä Jarno Pikkaraisen valmentaman kotijoukkueen tuskaa syvensi Jokipoikien kapteeni Jarkko Immonen.
Viimeisessä erässä Jukuri myllytti, mutta ei saanut aikaiseksi kuin yhden maalin. Joona Karevaara hautasi lopullisesti isäntien voittohaveet. Ex-joensuulaisen Juuso Akkasen kavennus oli enää kosmetiikkaa.
Jukurit laukoi ottelussa selvästi hanakammin, mutta joensuulaisten uhrautuva puolustus kesti maalivahti Lars Voldenin johdolla.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen jo lauantaina Joensuussa. Mestiksen finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.
Karjalaisen toimittaja Jani Leinosen otteluraportti ja kommentti lauantain lehdessä.