Tulosta tämä sivu
Koripallo

Newson ja Wesby taas mestaruusjahdissa

Alex Wesby ja Jared Newson vaihtavat ulkopelit perjantaina Joensuun areenaan, kun vastaan asettuu Uudenkaupungin Korihait. Alex Wesby ja Jared Newson vaihtavat ulkopelit perjantaina Joensuun areenaan, kun vastaan asettuu Uudenkaupungin Korihait.
Joensuun Katajan paluumuuttajat Jared Newson ja Alex Wesby palaavat perjantaina kotiyleisön eteen, kun viisi edellistä ottelua vieraissa pelannut Kataja kohtaa Uudenkaupungin Korihait.

Kyseessä on samalla Newsonin ensimmäinen kotipeli pitkään aikaan Joensuun areenassa. Viime lauantaina Lapualla pelatussa pelissä pomppuihme oli vielä pahasti ulkona joukkueen kuvioista.

-  Se ei enää toistu. Odotan ottelua innolla, hyväntuulinen Newson kertoo ottelun aattona.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Wesby oli ensimmäisessä kotipelissään joulukuussa vaikeuksissa. Hyökkäyspelaaminen Bisonsia vastaan oli hakemista.

-  Tuntui siltä, että vastustaja tunsi meidän kuviot minua paremmin, vieraskiertueella pelirytmin löytänyt, Wesby nauraa.

Kataja taistelee tällä hetkellä Korisliigan pudotuspelien kotiedusta. Kärkikaksikko Loimaan Bisons sekä Tampereen Pyrintö näyttävät ratkaisevan keskenään kärkisijat.

Wesby ja Newson uskovat kuitenkin, että Katajalla on keväällä ratkaisupeleissä sanansa sanottavana. Uudistuneen joukkueen on saatava alle harjoituksia ja sitä kautta tulos tulee paranemaan.

Keväällä 2006 hopealle jääminen kirvoittaa yhä Wesbyn mielessä katkeria muistoja.

-  Finaalissa häviäminen on niin kurjaa, että jo se on hyvä syy tehdä töitä entistä kovemmin kultamitalin eteen, kahdesti Ruotsin pääsarjassa mestaruutta juhlinut Wesby kertoo.

Kaksi finaalisarjaa Katajan paidassa hävinnyt Newson aikoo taistella Katajan ja koko Joensuun puolesta.

-  Täällä on jääty liian monta kertaa himmeimmille mitaleille. Jokainen haluaa nyt voittaa mestaruuden, Newson sanoo.

Lisää perjantain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Artikkeliin liittyvät