Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Hiihtolajit

Niiranen hakee kokemusta SM-hiihdoista

  • Karjalainen
Liperin Hiihtoseuran Krista Niiranen lähtee maltillisin tavoittein tänään alkaviin Vantaan SM-hiihtoihin. 20-vuotias Niiranen hiihtää lauantaina uransa ensimmäisen kisan aikuisten SM-kisojen normaalimatkalla, perinteisen kympillä. Niiranen on lykkinyt aiemmin yleisen sarjan SM-kisoissa vain pitkällä 30 kilometrin matkalla.

-  En ole miettinyt sijoitustavoitetta, koska siihen vaikuttaa muidenkin suoritukset. Pyrin tasapainoiseen kovaan hiihtoon ilman katkeamista.

Sunnuntaina Niiranen kilpailee parisprintissä Liperin joukkueessa yhdessä Jenni Tolosen kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Tähtäämme finaalipaikkaan, Niiranen sanoo.

Krista Niiranen asuu ja opiskelee Rovaniemellä, jossa hän on harjoitellut terveenä, mutta hiihtämistä ovat vaikeuttaneet paukkupakkaset.

-  Keskiviikkona oli 25 astetta pakkasta ja tein korvaavan treenin sisällä. Pidän pakkasrajana 20 astetta, koska kylmässä on riski tulla kipeäksi.

SM-hiihdoissa sivakoivat myös Joensuussa asuvat Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis, Mikkelin Hiihtäjien Olli-Pekka Tolvanen, Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen, Leppävirran Virin Tanja Kauppinen ja juukalaislähtöinen Lappeen Riennon Outi Gröndahl. Mikkelin Hiihtäjien valtimolaiskasvatti Markus Pörsti aloittaa kisat lauantaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa