Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Urheilu

Laine jatkaa maailman toiseksi kovimmassa formulasarjassa

  • Karjalainen
Joensuulaiskuljettaja Matias Laine on solminut jatkosopimuksen World Series Formula Renault 3.5 -sarjassa ajavan Strakka Racing -tallin kanssa. 23-vuotias joensuulainen ajoi viime vuonna lupaavan tulokaskauden maailman toiseksi kovimmassa formulasarjassa sijoittumalla kolme kertaa pisteille.

Tulevalle kaudelle Laine on asettanut selvästi kovemmat tavoitteet.

-  Odotan tulevaa kautta innoissani. Viime kaudella sain paljon tärkeää oppia ja uskon, että nämä kokemukset antavat mahdollisuudet myös menestyä kovassa sarjassa. Strakka Racing on sarjan huipputalleja, joten siltäkin osin kaikki on kunnossa, Laine sanoi tyytyväisenä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ajotauon aikana Laine on keskittynyt fyysisen kunnon treenaamiseen tiiviillä tahdilla.

-  Fyysisestikin olen taas valmiimpi sarjan haasteisiin. Aiemmissa sarjoissa menestys on tullut toisella kaudella ja uskon näin tapahtuvan myös nyt, Laine kertoi.

World Series Formula Raenault 3.5 -sarjan tasosta ja arvostuksesta saatiin taas näyttöä, kun kauden 2013 mestari Kevin Magnussen valittiin Mclarenin F1 -tallin kuljettajaksi.

Laineen tallikaverina Strakka Racingillä jatkaa britti Will Stevens, joka sijoittui viime kaudella sarjassa neljänneksi. Strakka Racing tallipäällikkö ja pääinsinööri Mike Henderson on tyytyväinen Laineen valintaan.

-  On hienoa, että Matias jatkaa tallissamme myös tulevalla kaudella. Viime kaudella löysimme hyvän yhteistyön koko tallin kesken ja saimme aikaan hienoja tuloksia. Matias toi meille tärkeitä pisteitä, joiden avulla saavutimme tallien välisessä kisassa kuudennen sijan Lotuksen edellä. Meille on varmasti etua siitä, että voimme jatkaa menestyksellistä työtä samojen kuljettajien kanssa myös tänä vuonna. Viime kausi todisti, että automme on nopea ja sillä voi taistella sarjan mestaruudesta, Henderson totesi.

Myös Strakka Racingin operatiivinen johtaja Dan Walmsley katsoo luottavaisena kohti uutta kautta.

-  Tallimme oli vahvassa iskussa loppukaudella ja sen jälkeisissä testeissä. Olen optimistisen luottavainen mahdollisuuksiimme kaudella 2014. Matiaksella on takanaan kokenut ja osaava talli, Walmsley sanoi.

World Series Formula Renault 3.5 -kausi käynnistyy huhtikuussa. Tätä ennen Laineen ohjelmassa on testipäiviä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa