Tulosta tämä sivu
Hiihtolajit

Visiitti kotiin jäi lyhyeksi - Mäkäräinen viimeistelee olympiakuntoaan Italiassa

Suomen joukkueen suurimpiin mitalitoivoihin Sotshin olympialaisissa lukeutuva Kaisa Mäkäräinen suuntaa maanantaina muun Suomen joukkueen tavoin harjoitusleirille Ridnauhun Italiaan. Mäkäräinen ehti viettää vajaan viikon kotonaan Joensuussa, kun taas tästä lähtien seuraava kuukausi hänellä kuluu olympiareissulla.

Mäkäräinen viettää alkaneen viikon Ridnaussa, joka sijaitsee samoissa korkeuksissa noin 1300-1400 metrissä kuin Sotshin olympialaisten hiihtostadion.

Mitä tässä viimeisen kahden viikon aikana voi tehdä sen eteen, että on olympialaisten alkaessa parhaassa mahdollisessa kunnossa?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Olin tammikussa hyvässä kunnossa, joten kuntoa ei hirveästi pystyy enää tässä vaiheessa nostamaan. Mutta pilaamaan pystyy, jos rupeaa hölmöilemään, Mäkäräinen tuumaa.

-  Terveystilanteen kanssa pitää yrittää olla tarkkana. Enempi pystyy tekemään hallaa kuin nostamaan tasoaan, uransa toisiin olympialaisiin suuntaava ampumahiihtäjä jatkaa.

Sotshiin Mäkäräinen matkustaa muiden suomalaisampumahiihtäjien tavoin ensi viikon maanantaina Milanosta.

Ensimmäinen kisastartti olympialaisissa on ohjelmassa sunnuntaina 9. helmikuuta, jolloin edellisestä kisastartista tulee kuluneeksi kolme viikkoa.

-  Ainahan meillä on tauko ennen arvokisoja, joten aiempien vuosien kokemukset pitää kaivaa muistilokeroista ja ottaa niistä hyvät jutut käyttöön, Mäkäräinen toteaa kisatauosta.

Mäkäräisen ohjelmassa Sotshin olympialaisissa on neljä henkilökohtaista kilpailumatkaa: pikamatka, takaa-ajo, normaalimatka ja yhteislähtökilpailu. Sen lisäksi Suomi on mukana sekaviestissä, joka kisataan henkilökohtaisten matkojen jälkeen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Artikkeliin liittyvät