Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Urheilu

Koululiikunta ei tarkoita vain liikuntatunteja

  • Karjalainen
Noljakan koulun pojille maistuu jääkiekko, kun puolen tunnin välkkä on tähän riittävän pitkä aika. Noljakan koulun pojille maistuu jääkiekko, kun puolen tunnin välkkä on tähän riittävän pitkä aika.
Koululiikunta on ensiarvoisen tärkeää, kun Suomesta yritetään tehdä terveempi yhteiskunta. Koululiikunta ei kuitenkaan tarkoita vain liikuntatunteja, vaan kaikkea koulupäivään sisältyvää liikkumista.

Välituntien hyötykäyttö ja koulupäivän parempi rytmittäminen ovat osoittautuneet toimivaksi lääkkeeksi monessa alakoulussa. Valtion tukeman Liikkuva koulu -hankkeen pilottina Joensuussa on toiminut jo kahden vuoden ajan Noljakan koulu, mutta tänä lukuvuotena mukana on jo yhdeksän muutakin opinahjoa.

Puolen tunnin pitkä välitunti on osoittautunut oivaksi apukeinoksi lasten innostamisessa liikkumaan. Samalla muun muassa toimettomuuden kiihdyttämä koulukiusaaminen on vähentynyt huomattavasti.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hankkeen puuhanainen, Noljakan koulun luokanopettaja Pirjo Kontkanen haluaa laajentaa ideaa Joensuun yläkouluihin ja ympäristökuntiin.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa