Tulosta tämä sivu
Urheilu

Sekä opinnot että urheilu - Perttu Hyvärinen tähyää huipulle

Joensuun urheiluakatemiassa uskotaan, ettei nuoren urheilijan tarvitse valita urheilun ja opiskelun väliltä, vaan hän voi saavuttaa tavoitteensa molemmissa. Niin uskoo myös 22-vuotias Perttu Hyvärinen, maastohiihtäjä ja metsätieteiden opiskelija, jolle koulutus on eräänlainen vakuutus tulevaisuuden varalle.

-  Koulutus takaa sen, että urheilu-uran jälkeenkin on elämää. Täytyy olla varasuunnitelmia, jos jotain sattuu. Tulee vaikka loukkaantuminen, menee tosi huonosti tai muuta, Hyvärinen pohtii.

Hyvärinen on pärjännyt nuorten kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa hyvin. Viimeisimmät tärkeät kilpailut järjestettiin joulukuussa Italiassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Universiadeista eli opiskelijoiden olympialaisista Hyvärinen toi kotiin viestipronssia, henkilökohtaisella matkalla hän oli yhdestoista. Seuraavat isot kisat ovat alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut. Tärkeä tavoite on päästä hiihtämään olympialaisiin.

-  Vuoden 2018 olympialaiset siintävät tulevaisuudessa. Tavoitteet täytyy uskaltaa asettaa korkealle, Hyvärinen sanoo.

Joensuun urheiluakatemia järjestää urheilijoilleen muun muassa tiloja harjoitteluun ja asiantuntijoiden palveluita.

-  Akatemia toimii taustalla, mutta siitä on paljon apua urheilijalle, Hyvärinen kertoo.

Urheiluakatemian tärkein tehtävä onkin tukea nuorta urheilijaa. Vaikeinta urheilun ja opiskelun yhdistämisessä on aikataulutus, siksi urheiluakatemia suunnittelee yhdessä yhteistyöoppilaitosten kanssa joustavia ratkaisuja, jotka auttavat urheilijaa eteenpäin sekä opiskelu- että urheilu-uralla.

-  On totta, että mitä korkeammalla tasolla urheilee, sitä vähemmän urheilussa on usein joustonvaraa. Tavallisesti joustoa kuitenkin löytyy puolin ja toisin, Joensuun urheiluakatemian valmennuskoordinaattori Kimmo Hyppönen sanoo.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisen koulutusliitteestä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Artikkeliin liittyvät