play

Sportille jo toinen kiinnitys

Tasainen taisto päättyi lopulta Jokipoikien  kirvelevään tappioon.

Tasainen taisto päättyi lopulta Jokipoikien kirvelevään tappioon. Kuva: KImmo Kirves

Karjalainen

Jääkiekon Mestiksen toinen loppuottelu Jokipoikien ja Vaasan Sportin välillä Joensuussa päättyi vierasvoittoon. Varsinainen peliaika päättyi tasan 2–2. Sport iski jatkoerässä voittomaalin Samuli Virkkusen toimesta. Sport sai hyökkäyspään aloitusvoiton, jonka jälkeen siniviivasta tullut laukaus muutti suuntaa Virkkusen mailasta.
–En oikein tiedä, mitä tapahtui. Kuti kolahti mailaan ja sinne meni, Virkkunen kommentoi viitisen minuuttia ennen jatkoerän päätöstä syntynyttä voittomaalia.

Jokipojille tappio oli karvas. Se oli pelissä hallitsevampi osapuoli, mutta onni käänsi kasvonsa joensuulaisille.
–Maalipaikkoihin nähden tämä tuntuu oikeusmurhalta, mutta tämä on jääkiekkoa. Matka jatkuu ja keskiviikkona on edessä uusi taistelu, Jokipoikien päävalmentaja Mikko Haapakoski kommentoi tv-kameroille.

Sunnuntaina Vaasassa Sport vei avausvoiton jatkoerämaalilla 1–0. Seuraava ottelu pelataan keskiviikkona Vaasassa. Mestiksen mestaruus irtoaa kolmella voitolla, joten Jokipoikien voitettava seuraava peli.

Jokipojat aloitti ottelun selvästi terävämmin kuin päivää aiemmin Vaasassa. Kotijoukkue oli erittäin aktiivinen ja rohkea karvaus aiheutti Sportille päänvaivaa. Valitettavasti vaasalaiset iskivät kuitenkin ottelun avausmaalin erän puolivälissä, kun Lassi Kokkalan puolihuolimaton siniviivaveto upposi yllättäen Lars Voldenin vartioimaan joensuulaismaaliin. Aiemmissa otteluissa virheetöntä työtä tehnyt norjalaismaalivahti saa ottaa osuman omaan piikkinsä.

Toisessa erässä Jokipoikien Olavi Vauhkonen iski maaliviivalta tasoituksen. Sport-vahti Joni Puurula pudotti torjumansa kiekon kohtalokkaasti, ja ulottuva Vauhkonen oli röyhkeästi paikalla oikeaan aikaan. Syöttöpinnan saivat Roope Ranta ja Juuso Rajala. Erän lopussa sunnuntain ottelun ratkaissut Oskari Hakomäki suti Voldenin torjuman kiekon joensuulaismaaliin ja näin Sport siirtyi jälleen johtoon.

Kolmannen erän alussa Sportin puolustaja Antti Uitto sai 2+2 minuuttia samassa vaihdossa. Jokipojat pääsi kolmannen kerran ottelussa pelaamaan ylivoimaa. Tällä kertaa se tuotti tulosta. Jarkko Näppilän pommi siniviivalta upposi hieman helponnäköisesti ohi Puurulan. Syöttöpinnan saivat Ilmari Pitkänen sekä Rajala. Uiton ensimmäistä rangaistusta jäi jäljelle kymmenen sekuntia. Näin kotijoukkue pääsi jatkamaan ylivoimaa.

Heti jatkoerän kärkeen isäntien Mikael Ruohomaa oli lähellä onnistumista. Terävä rannelaukaus sujahti vaasalaismaalin tolppaan. Jokipojat oli pysynyt pois jäähyaitiosta koko pelin, mutta Sport sai jatkoerässä viidennen rangaistuksensa. Jokipojat paino villisti ylivoimalla, mutta Sport kesti.
Jäähyn jälkeen ratkaisu oli lähellä. Ensin Sport pääsi ylivoimahyökkäykseen, jonka Volden selvitti. Heti perään Joona Karevaara taiteili läpi, mutta jäätyi tyhjän maalin edessä syöttöä hakiessaan. Tilanteita riitti tämänkin jälkeen, mutta maalivahdit pitivat pintansa.

Sport on Mestiksen hallitseva mestari. Sitä edellisellä kaudella Jokipojat juhli valtakunnan toiseksi korkeimman sarjatason mestaruutta.
Mehtimäen jäähallissa ottelua seurasi peräti 3·588 katsojaa.