SM-liigan runkosarjan voitto matkaa Kuopioon

Puolustajien syöttöennätys on nyt Toni Söderholmin nimissä.

Puolustajien syöttöennätys on nyt Toni Söderholmin nimissä. Kuva: Lehtikuva

STT

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan voittoa juhlitaan tänä keväänä Kuopiossa. KalPa varmisti runkosarjan voiton tiistaina kotiottelussaan, kun SaiPa kaatui lukemin 4–1.
KalPa nousi voitollaan 114 pisteeseen. Pelicans ja HIFK ovat kuusi pistettä kuopiolaisten perässä ennen torstaina pelattavaa päätöskierrosta.

Pelicansin taistelu runkosarjan voitosta päättyi tappioon TPS:lle. Lahtelaiset olivat ajassa 5.49 jo kahden maalin karkumatkalla, kun Tommi Paakkolanvaara ja Radek Smolenak onnistuivat nopeasti.
TPS nousi tasoihin toisessa erässä ja kolmannessa erässä tshekkisentteri Tomas Plihal teki voittomaalin. Plihal kaunisteli vielä loppulukemat tyhjään maaliin.
Pelicansin hävittyä hallitseva mestari Helsingin IFK nousi tasapisteisiin taistelemaan kakkossijasta. HIFK voitti Tapparan 7–4. HIFK:n puolustaja Toni Söderholm teki tiistaina puolustajien runkosarjan uuden yhden kauden syöttöpiste-ennätyksen. Söderholm syötti HIFK:n 2–1-johtomaalin. Söderholm on tällä kaudella kerännyt ennätykselliset 38 syöttöpistettä.