Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
Pesäpallo

Joensuu pyrkii merkittäväksi pesäpallokeskukseksi

  • Karjalainen
Joensuun Maila saavutti viime kaudella seurahistoriansa ensimmäisen mitalin miesten Superpesiksessä, ja joukkue on ollut kahtena viime kautena hyvässä nosteessa. Nostetta lisäsi entisestään sunnuntaina tullut hallimestaruus.

-  Yleinen mielikuva on se, että JoMa on nostettu ylös isoilla taloudellisilla panostuksilla. Rakennustyötä on tehty paljon myös juniorien parissa, ja yhteistyö esimerkiksi Joensuun urheiluakatemian kanssa toimii hyvin, kertoo JoMan valmennuspäällikkö Mikko Pirhonen.

-  Joensuulla on potentiaalia kasvaa valtakunnallisella tasolla merkittäväksi pesäpallokeskukseksi. Joensuu pystyy tarjoamaan huippuluokan harjoitteluolosuhteet, jotka kaikki sijaitsevat pienellä alueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Samalla Mehtimäen alueella on myös yliopisto, ja muutkin oppilaitokset ovat vain muutaman minuutin polkupyörämatkan päässä.

-  Joensuun hyvät opiskelumahdollisuudet ovat suuri vetovoimatekijä, jonka myötä kaupunkiin saapuu pesäpalloilijoita myös muualta Suomesta. JoMan, Viinijärven Urheilijoiden ja Susirajan Mailan pelaajien lisäksi kaupungissa opiskelee ja urheiluakatemian mukana harjoittelee pelaajia muun muassa Sotkamon Jymystä, Kouvolan Pallonlyöjistä, Porin Pesäkarhuista ja Hyvinkään Tahkosta, Pirhonen sanoo.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa