Maanantai, 20.1.2020 
Sebastian
Jääkiekko

Joensuulaiset huippulahjakkuudet lauantaina televisiossa

  • Karjalainen
Joensuulaislähtöiset toisen polven jääkiekkoilijat Urho Vaakanainen ja Petrus Palmu valittiin äskettäin tämän kauden B-nuorten SM-sarjan tähtikentälliseen. Vaakanainen oli myös Huippu-Pohjola-leirin paras pelaaja. Lauantaina nähdään dokumenttiohjelma jääkiekon Pohjola-leiristä ja leirin huipentavasta Huippu-Pohjolasta MTV3 -kanavalla kello 9.55-10.55.

Vaakanainen edustaa Espoon Bluesia ja Palmu Helsingin Jokereita. Urhon isä Harri Vaakanainen muistetaan hyvin varsinkin kasvattajaseurassaan Lieksan Hurtissa. Petruksen isä Timo Palmu pelasi puolestaan pitkän uran Jokipojissa.

Harri Vaakanainen pelasi Hurttien ohella myös Mikkelin Jukureissa. Hän asui pitkään Joensuussa ja oli mukana Jokipoikien toiminnassa, mutta muutti perheineen Espooseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hänen nuoruusvuosien menestyksekäs ketjukaverinsa Hurtissa oli sittemmin Savonlinnaan muuttanut Jari Ikonen, jonka Kanadassa pelaava poikansa Henri Ikonen oli voittamassa vuodenvaihteessa 20-vuotiaiden maailmanmestaruutta. Samassa kultajoukkueessa oli Enon Jetsistä maailmalle lähtenyt maalivahti Janne Juvonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa