play

Kaisa Mäkäräinen viides, Kaisa Varis 15:s

Aino-Kaisa Saarinen jäi neljänneksi 30 kilometrin kilpailussa. Kaisa Mäkäräinen ylsi viidenneksi. Kuva: Lehtikuva

STT

Imatrasta tuli Anne Kyllösen lempipaikkoja, sillä toissa päivän sprinttimestaruus sai tänään jatkoa 30 kilometrin hiihdon Suomen mestaruudesta.
–·En ole halunnut profiloitua sprinttihiihtäjäksi, ja eiköhän tämä mestaruus ole hyvä osoitus siitä, Kyllönen sanoi kukistettuaan Riitta-Liisa Roposen 13 sekunnilla.
Roponen voitti ensi kertaa mitalin perinteisellä hiihtotavalla kisatusta 30 kilometrin hiihdosta. Eilenkin hän voitti hopeaa SM-ladulla, viestissä.
Viestivoittaja Laura Ahervo teki Roposen tavoin aluevaltauksen pronssillaan, koska ei ollut aiemmin yltänyt perinteisen 30 kilometrillä kolmen parhaan joukkoon. Ahervo hävisi voittajalla 18,6 sekuntia.
Mitalikolmikko erottui edukseen, sillä kautensa tänään päättänyt Aino-Kaisa Saarinen oli neljäs, jo 43,5 sekuntia Kyllöselle hävinneenä. Krista Lähteenmäki jäi kisasta pois lievän kuumeen takia.
Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen kukisti pari maajoukkuehiihtäjää viidennellä sijallaan. Hän osoitti hallitsevansa myös perinteisen hiihtotavan, mutta taipui Kyllöselle kaksi ja puoli minuuttia.
Kuntoilijaksi nykyään laskettava Kaisa Varis oli 15:s. Hän aikoo ensi viikonloppuna yrittää mukaan ampumahiihdon SM-kisoihin.