Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Koripallo

HS: Hongan tähtipelaaja syytti Lehtorantaa rasismista

  • Karjalainen
  • Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Katajan Mike Morrisonin kanssa taisteleva Hongan Jaraun Burrows (vas.) kävi kuumana torstai-illan ottelun jälkeen. Katajan Mike Morrisonin kanssa taisteleva Hongan Jaraun Burrows (vas.) kävi kuumana torstai-illan ottelun jälkeen.

Miesten Korisliigan toinen välieräottelu Tapiolan Hongan ja Joensuun Katajan välillä sai lopussa ikäviä piirteitä. Hongan bahamalaispelaaja Jaraun Burrows sekä Katajan suomalaiskonkari Sami Lehtoranta ajettiin ulos ottelusta 33 minuutin kohdalla kahdenkeskisen yhteenoton vuoksi.

Burrows esitti ottelun jälkeen Helsingin Sanomille rajuja syytöksiä joensuulaispelaajasta.

-  Hän (Lehtoranta) haukkui minua apinaksi ja virtahevoksi. Se on törkeää ja loukkaavaa. Tälläista rasismiako täällä harjoitetaan, Burrows raivosi Helsingin Sanomien mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Helsingin Sanomat kirjoittaa myös, että erään Hongan pelaajan mukaan Katajan vaihtopenkiltä oli kesken kamppailun haukuttu Burrowsia "saatanan neekeriksi".

Honka johti ottelua vielä sillä hetkellä, kun espoolaisjoukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Burrows ja Lehtoranta ajettiin ulos. Sen jälkeen joensuulaisvieraat menivät nopeasti menojaan.

Sami Lehtoranta tai muut Katajan pelaajat eivät kommentoineet yhteenottoa kuuman kamppailun jälkeen. Myös joensuulaisjoukkueen päävalmentaja Jukka Toijala totesi puhuvansa vain pelistä.

Ulosajosta ei tule suoraa pelikieltoa, mutta Koripalloliiton kurinpitovaliokunta käsittelee asiaa perjantaina.

Kataja johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0. Ensimmäinen mahdollisuus loppuottelupaikan lunastamiseen Katajalla on lauantaina klo 17 Joensuun jäähallissa.

Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa