Tiistai, 22.9.2020 
Mauri
Moottoriurheilu

Kohti Albanian aavikkorallia - kuvagalleria

  • Karjalainen
Tohmajärven Enduoseuran Janne Tervola (taustalla ilman kypärää) koulutti Rally Raid Team Finlandin kuskeja perjantaina ja lauantaina. Kuvassa ajava Sakke Häyrinen on joukkueen nokkamies. Tohmajärven Enduoseuran Janne Tervola (taustalla ilman kypärää) koulutti Rally Raid Team Finlandin kuskeja perjantaina ja lauantaina. Kuvassa ajava Sakke Häyrinen on joukkueen nokkamies.

Seitsemän miestä motocross-pyörineen Kiteen Aimo-moottoriurheilukeskuksen hiekkakummulla oli vaikuttava näky. Rally Raid Team Finlandin kuskit olivat viime viikon perjantaina ja lauantaina Tohmajärven Enduroseuran kouluttaja Janne Tervolan ajo-opissa Tohmajärvellä ja Kiteellä.

Seitsikko haki oikeita ajolinjoja ja ajoasentoja 7.-14. kesäkuuta ajettavaan Albanian aavikkoralliin.

Todella vaativaan kisaan ovat lähdössä nokkamies Sakke Häyrinen (Joroinen), Jori Mäkipää (Vantaa), Miki Timonen (Lahti), Jukka Ristiluoma (Kokkola), Sauli Saksman (Kuopio) sekä Joensuun kaksikko Erik Kunnas ja Samuli Sallinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miehet ja pyörät joutuvat Albaniassa kovalle koetukselle. Ajomatkaa kertyy joka päivä noin 250-500 kilometriin eli matkaa taitetaan kuudesta tunnista aina jopa 12 tuntiin.

Yhteensä kisaviikon aikana matkaa kertyy 1  800 kilometriä.

Ralliin osallistuminen voisi äkkiseltään kuulostaa kalliilta, mutta kustannukset pysyvät yllättävän alhaalla. Kuskia kohti kymmenen päivän kilpailumatkan budjetti on 2  600 euroa.

Se sisältää pyörien kuljetukset, kuskien lennot, majoitukset, ruokailut, osallistumismaksut ja polttoaineet.

- Olen tehnyt tätä varten paljon talkootyötä ja vain sitä kautta tämä on mahdollista, Häyrinen paljasti.

Lisää tiistain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Kuvagalleria

View the embedded image gallery online at:
https://www.karjalainen.fi/urheilu/item/48799#sigProIdac56098b88