Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Pesäpallo

Mitali mielessä juhlavuoteen - "vaatii monen osatekijän osumista"

  • Karjalainen
Satavuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva Viinijärven Urheilijat lähtee uudessa komennossa naisten Superpesikseen. Liperiläisseura, samoin kuin joukkue, on asettanut juhlavuoden tavoitteeksi mitalin.

-  Juhlavuosi tuo joukkueellekin potkua ja haluamme näyttää, mihin pystymme. Mitali on yhteinen tavoite, ja lisäksi asetimme perjantain palaverissa joukkueen kanssa tavoitteeksi neljän parhaan joukkoon pääsyn runkosarjassa eli haemme kotietua, uusi pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäki kertoo.

Viime kaudesta muodostui ViUn osalta melkoinen mahalasku, kun joukkue ajautui syksyllä lopulta karsimaan sarjapaikastaan Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Millä keinolla joukkue saadaan talven aikana muuttumaan karsijasta potentiaaliseksi mitaliehdokkaaksi?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Se vaatii monen osatekijän osumista kohdalleen, eivätkä kaikki ole pelkästään pelillisiä asioita. Talven peleissä on ollut paljon hyviä juttuja. Meillä on pelissä tietyt vahvuudet ja rajoitteet, jotka pitää saada balanssiin, Yli-Saunamäki pohti.

Mitään täysremonttia uusi pelinjohtaja ei ole tuonut ViUn pelaamiseen, mutta sisäpelissä joukkue tulee hyökkäämään aiempaa rohkeammin.

- Pyrimme pelaamaan yllätyksellistä, hyökkäävää ja aggressiivista peliä. Samalla pitää myös osata pelata fiksusti, mutta tilanteet pitää tunnistaa, ja käyttää hetket hyväkseen. Painetta pitää pystyä antamaan vastustajan ulkokentälle tarvittaessa.

Lue kattava kausiennakko tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi