Riverball taipui Hakalle 0-4

SC Riverballin Olli Muttonen ahdisteli Hakan Sami Sanevuorta (oik.).

SC Riverballin Olli Muttonen ahdisteli Hakan Sami Sanevuorta (oik.). Kuva: Maija Yrjölä

Karjalainen

Joensuulainen SC Riverball kohtasi lauantaina jalkapallon Suomen cupin kuudennen kierroksen ottelussa Veikkausliigassa pelaavan Valkeakosken FC Hakan. Odotetunlaisesti vierasjoukkueen hallinnassa sujuneen ottelun loppulukemat kirjattiin valkeakoskelaisten eduksi numeroin 4–0 (2–0).

Koillispuiston tekonurmella pelatun ottelun lähtökohdat olivat selkeät, ja viime kauden päätteeksi Kolmoseen pudonnut Riverball lähti otteluun haastajana.
Liigajoukkueelta vaadittava suoritusvarmuus näkyi valkeakoskelaisten otteissa, ja joukkueella ei myöskään ollut motivoitumisongelmia selkeästi heikompaa vastustajaa vastaan lähdettäessä.

FC Haka oli ottelun alusta saakka kuskin paikalla, ja Riverballille tuotti ensimmäisellä puoliajalla tuskaa saada pelattua pallo edes hyökkäysalueelle saakka. Omassa kenttäpäädyssä joensuulaisjoukkue kuitenkin katkoi varmaotteisesti vierasjoukkueen syöttöjä ja maalivahti Lassi Hurskainen teki muutaman komean torjunnan.

Vajaan puolentunnin pelin jälkeen FC Haka karkasi kahden maalin karkumatkalle Jarno Mattilan ja Lassi Luodon maaleilla. Toisella puoliajalla vierasjoukkue iski vielä toiset kaksi maalia ja ottelu oli selvä. Riverball sai toisella puoliajalla aikaan pari tilannetta FC Hakan maalille, mutta Suomen cupin historian menestynein joukkue välttyi takaiskuilta.