Maanantai, 19.11.2018 
Elisabet, Liisa
Jalkapallo

Espanjalaiset jyräävät jalkapallon eurokentillä

  • STT

Niklas Moisanderin ja hänen hollantilaisseuransa Alkmaarin kiirastorstaista tuli todellinen kiirastuli, ja tuloksena oli pelien päättyminen tämän jalkapallon Eurooppa-liigassa. Puolivälierän avausosan kotonaan voittanut Alkmaar hävisi Espanjassa Valencialle peräti 0-4 ja putosi jatkosta yhteismaalein 2-5.

Kotijoukkueen Adil Rami iski kaksi nopeaa maalia avauspuoliajalla, ja toisella Jordi Alba sekä Pablo Hernandez täydensivät Alkmaarin nöyryytyksen. Moisander pelasi koko ottelun Alkmaarin kovia kokeneessa puolustuksessa.

Espanjalaismenestys oli muutenkin mainio, sillä myös Athletic Bilbao ja Atletico Madrid ottivat välieräpaikat. Bilbao pelasi kotonaan 2-2-tasapelin Teemu Pukin saksalaisseura Schalken kanssa, ja selvitti parin yhteismaalein 4-2. Atletico kävi hakemassa Saksasta 2-1-voiton, ja Hannover putosi näin yhteistuloksella 2-4.

Neljäs välieräjoukkuekin tulee Iberian niemimaalta. Portugalin Sporting Lissabon pelasi ukrainalaisen Metalist Harkovan kanssa 1-1 ja selvisi jatkoon yhteismaalein 3-2.

Välierissä 19. ja 26. huhtikuuta pelataan ottelut Sporting-Bilbao ja Atletico-Valencia. Loppuottelu pelataan Bukarestissa 9. toukokuuta.

Espanjalla kulkee myös Mestareiden liigassa, sillä maan jätit FC Barcelona ja Real Madrid pelaavat välierissä. Ensin mainittu kohtaa englantilaisen Chelsean ja jälkimmäinen Saksan ylpeyden, Bayern Münchenin.