Perjantai, 6.12.2019 
Niilo, Niko
Pesäpallo

KiPa on päästänyt vähiten juoksuja Superpesiksessä

  • Karjalainen
KiPan kolmosvahti Saku Kapanen poltti Kouvolan Anssi Lammilan kesäkuun alun ottelussa. KiPan kolmosvahti Saku Kapanen poltti Kouvolan Anssi Lammilan kesäkuun alun ottelussa.
Vahvan alkukauden pelannut Kiteen Pallo kohtaa tiistaina Rantakentällä Pattijoen Urheilijat. Vastakkain iskevät Superpesiksessä vähiten juoksuja päästäneet joukkueet.

KiPan ulkokentästä on tehty alkukauden 14 ottelussa 57 juoksua eli vain neljä per peli. Sarjanelosena keikkuvat kiteeläiset ovat päästäneet vähiten juoksuja koko sarjassa.

-  Panostimme talvella ulkopeliimme, joten tilanne ei ole siinä mielessä yllätys. Hyvä ulkopeli on mahdollistanut sen, että olemme kyenneet ottamaan pisteitä huonollakin sisäpelillä. Pistemäärä tyydyttää, mutta sarja on tasainen, KiPan pelinjohtaja Sami Purmonen miettii.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

KiPan tasokas ulkopeli on pohjautunut siihen, ettei vastustajille ole annettu niin paljon tilanteita kuin viime kaudella.

-  Lähdimme pienentämään tilannemääriä pala palalta nollatilanteesta lähtien. Vastustajien tilannemäärät ovat vähentyneet jopa 50-60 prosenttia ja se näkyy heti sarjataulukossa.

-  Jokainen on tarkentanut pelipaikkakohtaisesti omaa ulkopeliään. Olemme menneet vastustajien tuntemisessa yksilötasolle, jossa jokainen ulkopelaaja tutkii vastustajien lyöjiä omasta näkökulmastaan. Lisäksi tiimityöskentely on toiminut esimerkiksi etukenttämiehiltämme loistavasti, Purmonen kehuu.

Lisää aiheesta tiistain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa