Jokerit ei suostunut aloittamaan kesälomaa

STT

Jokerit venyi 2–1-voittoon kotihallissaan maanantaina jääkiekon SM-liigan välierissä. Näin se vältti kesäloman ja kavensi otteluvoitot 1–3:een JYPiä vastaan.
Blues puolestaan hävisi kotikaukalossaan Pelicansille 4–6. Pelicans johtaa ottelusarjaa voitoin 3–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.
Jokerien maalit tekivät avauserässä Riku Hahl ja kolmannessa erässä Janne Lahti. JYPin kavennuksen iski päätöserässä läpiajosta Petr Hubacek.
JYP hävisi ensimmäisen kerran tämän kevään pudotuspeleissä.
Espoon ottelu alkoi kääntyä Pelicansin eduksi toisessa erässä, kun vierasjoukkue rokotti Bluesia rangaistuksista kahdella maalilla. Ensin maalinteossa onnistui Tero Koskiranta ja sen jälkeen Ryan Lasch.
Blues kehitti jälleen kirin, mutta se ei lopulta kantanut voittoon.
Mika Hannula teki Bluesille kolme maalia. Kotijoukkueen Kristian Kuuselalle puolestaan kirjattiin neljä syöttöpistettä.
Pelicansin luottopuolustaja Jan Latvala jätti pelin loukkaantumisen takia kesken.
Välierät jatkuvat keskiviikkona Lahdessa ja Jyväskylässä.