SSV ei luovuttanut mestaruuttaan, Tiitu ratkaisi trillerin

SPV:n Mikko Kohonen (oik.) ja SSV:n Pasi Halonen taistelivat neljännessä loppuottelussa. Kuva: Lehtikuva

STT

Miesten salibandyn viisi viimeisintä Suomen mestaruutta voittanut SSV ei taipunut, vaan venyi pakkovoittoon neljännessä SM-finaalissa. Helsingin jäähallissa pelatussa ottelussa kaatui SPV 6–5 (2–2, 1–2, 3–1), ja mestaruus ratkaistaan viidennessä ottelussa ylihuomenna Seinäjoella.

Ottelu parintuhannen katsojan edessä oli salibandyviihdettä parhaimmillaan. SSV karkasi heti alussa 2–0-johtoon, mutta Saku Lehden laukoma oma maali toi seinäjokelaisvieraat mukaan peliin.
Lehti paikkasi erhettään toisessa erässä 3–2-johtomaalilla, mutta pudotuspelien maalitykin Tuukka Kivirannan rangaistuslaukaus ja Erik Härkösen osuma toivat SPV:n kiinni seuran ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

Päätöserässä kokenut SSV näytti, kuinka hermo kesti painepaikassa. Santtu Manner tasoitti toisella minuutilla, ja vain pari minuuttia myöhemmin Mikael Järvi iski 5–4-johdon. SPV tuli vielä tasoihin Sami Kosken maalilla, mutta SSV-ikoni Tero Tiitun maalia reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria eivät vieraat enää kuitanneet.