play

Tämä hajonnut piikkari pilasi Oona Sormusen karsinnan

Oona Sormunen heittää karsinnassa käyttämänsä piikkarin roskiin ja kilpailee loppukauden varapiikkareilla.

Oona Sormunen heittää karsinnassa käyttämänsä piikkarin roskiin ja kilpailee loppukauden varapiikkareilla. Kuva: Jarmo Sieviläinen

Toimitus

Oona Sormusen epäonnistuneet heitot ja tukijalan lipeäminen EM-Zürichin keihäskarsinnassa johtuivat rikki menneestä tukijalan piikkarista. Sormunen ei halunnut valittaa kengästä kisan jälkeen median edessä vaan sätti itseään. Keskiviikkona tohmajärveläinen myönsi, että karsinta meni pilalle jo lämmittelyheitossa, joka irrotti kaksi piikkiä kannattimineen ja väänsi loput piikit.

- Sain väännettyä takaisin pysyvästi pystyyn kaksi takapiikkiä ja neljä etupiikkiä. Kolme piikkiä vääntyi täysin. Minulla oli mukana pihdit, koska olin varautunut vaihtamaan tarvittaessa piikkareihin lyhyemmät piikit. Se ei onnistunut, koska kaksi piikkiä irtosi pesineen, Sormunen ihmettelee.

Sormusen mukaan myös Kroatian Sara Kolakilla oli ongelmia piikkareiden kanssa Letzigrund-stadionin kovalla heittoalustalla. Myös Kolak jäi karsintaan vaatimattomalla tuloksella.
- Hän vekslasi piikkareiden kanssa ja vaihtoi niitä ainakin kolmesti.

Sormunen ja SUL:n keihäsvalmentaja Kari Ihalainen miettivät maanantai-iltana, millaiset piikit he laittavat piikkareihin tiistain karsintaan. Valinta kallistui pidempiin 12 millin piikkeihin, joiden ajateltiin purevan paremmin alustan läpi. Toisena vaihtoehtona olivat seitsemän millin terävämmät neulapiikit. Sormusella oli varalta neulapiikit mukana kilpailussa, mutta se ei auttanut, kun piikkien kannattimet hajosivat. Varapiikkareitaan tohmajärveläinen ei ottanut mukaan kilpailupaikalle.

- Näin ei ole käynyt koskaan aiemmin. Tiesin, että joku piikki voi vääntyä, mutta en tiennyt, että kaikki voivat mennä yhdessä löysässä lämmittelyheitossa.

- Jos olisin saanut juntattua tuen kunnolla maahan, niin ongelmaa ei olisi ollut. Se ei ole onnistunut kunnolla koko kesänä, ja sitten vielä luotto tukijalkaan meni piikkarin hajotessa, Sormunen toteaa.

Oona Sormunen on heittänyt Niken piikkareilla.

- Minulle tuli tänään tarjous Asicselta. Tarjous oli hyvä ja harkitsen vaihtamista. Luotto meni Niken kenkien piikkeihin, eivät ne saisi tuolla tavalla hajota.

Sormunen sanoi tiistaina karsinnan jälkeen, että hänen kautensa on ohi. Keskiviikkona nainen kertoi, että haluaa kilpailla vielä Tampereen eliittikisoissa ja Ruotsi-maaottelussa.

- Yritetään saada vielä hyvä maku suuhun. Teen vielä täälläkin jonkin harjoituksen, perjantaina Suomeen palaava Sormunen kertoo.