play

Katajan jenkkiruletti pyörähti - uusi laitahyökkääjä liittyy joukkueeseen

Valmennuksesta vastaa Pekka Salminen (vas.).

Valmennuksesta vastaa Pekka Salminen (vas.).

Toimitus

Miesten Korisliigaan valmistautuvat Joensuun Kataja muokkaa vielä kokoonpanoaan ulkomaalaispelaajien osalta. Koeajalla vajaat kaksi viikkoa esiintyneen Travis Wallacen kanssa ei tehdä sopimusta, ja keskiviikkona joukkueen vahvuuteen saapuu kauden mittaisella sopimuksella 25-vuotias amerikkalaispelaaja Kenneth "Ken" Horton. 198-senttisellä laitahyökkääjällä on takanaan kaksi ammattilaiskautta, jotka sisälsivät pestit Ranskassa, Kyproksella, Meksikossa ja Australiassa.
 
- Wallacen kohdalla otimme tietoisen riskin. Odotettiin, että hän olisi ollut "kokoaan suurempi". Nyt kävi näin eli kaipaamme selkeästi isompaa pelaajaa, päävalmentaja Pekka Salminen juttelee.
 
Jo maahan saapunut Ken Horton päätti vajaa kuukausi sitten pelinsä Australiassa, sen SEABL (South East Australian Basketball League) -liigassa Ballarat Miners -joukkueessa. Tilastonsa 24 ottelussa keskimäärin 38 peliminuutissa olivat 21,5 pistettä, 13,2 levypalloa, 2,0 syöttöä, 1,6 riistoa ja 1,4 torjuntaa. Pelitilanneheitot osuivat 48 prosentin tarkkuudella, näistä kolmoset 38-prosenttisesti. Vapaaheittotarkkuus kirjattiin 79 prosenttiin.
 
Levypallolukema oikeutti SEABL:n tilastokuninkuuteen ja kauden päätteeksi Horton valittiin sarjan ykköstähdistöön.
 
- Kyseessä on monipuolinen, ei kovin perinteinen nelospaikan pelaaja, Salminen kertoo.
 
- Häntä ei voi jättää yksin, kova korintekijä. Juuri sitä mitä tarvitsemme. Pelaa hieman "pelipaikkojen välissä" mikä on ehkä estänyt pestit suurimpiin sarjoihin. Kaipaa pientä nostetta uralleen ja erityisesti europelit kiinnostavat.