Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Pesäpallo

Joensuun Maila hakee ryhtiliikettä kaikilla tasoilla

  • Karjalainen
  • Kimmo Kirves
Joensuussa vierailleen Janne Vuorisen (vas.) silmin JoMa on hajuton ja mauton seura, joka ei herätä minkäänlaisia intohimoja. Super-JoMa oy:n uusi puheenjohtaja Risto Poutiainen pyrkii laittamaan seuran parempaan kuosiin. Joensuussa vierailleen Janne Vuorisen (vas.) silmin JoMa on hajuton ja mauton seura, joka ei herätä minkäänlaisia intohimoja. Super-JoMa oy:n uusi puheenjohtaja Risto Poutiainen pyrkii laittamaan seuran parempaan kuosiin.

Näin ei voi jatkua, toiminta pitää saada toiseen vauhtiin tai tulevaisuutta ei ole, sanoo Joensuun Mailan edustusjoukkuetta pyörittävän Super-JoMa oy:n varapuheenjohtaja Tuomo Moilanen.

Joukkue, joka oli vielä kaudella 2008 miesten Superpesiksen runkosarjassa neljäs ja jäi vain niukasti mitalipelien ulkopuolelle, on sittemmin ollut urheilullisen menestyksen suhteen vapaapudotuksen luokkaa olevassa alamäessä.

JoMa hakee nyt uutta tulemista koko organisaation leveydeltä. Sanoista tekoihin -suunnitelman sivulla yksi JoMassa laitetaan edustusjoukkueen menestys kuosiin.

Alkavalla superpesiskaudella joukkue lähtee tavoittelemaan sijoja 6–8, ja viiden vuoden sisällä Mehtimäellä aiotaan lopettaa kausi mitali kaulassa.

– Joukkue on tottunut häviämään, ja sen muuttaminen tapahtuu pikkuhiljaa pienten asioiden kautta. Myöskään ammattimainen asenne ei ole joukkueessa vallitseva, se puoli on kunnossa ehkä vain reilulla puolella pelaajista, pelinjohtaja Antti Eteläpää sanoo suoraan.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi