Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Jääkiekko

Kiekkoseura ja kaupunki vääntävät jääajoista - "Millainen NHL-pelaaja tänne pitäisi hommata?"

  • Karjalainen

Jääkiekon 2. divisioonassa voitosta voittoon jyräävä Kiekkokopla ja Joensuun kaupunki ovat ajautuneet sanasotaan seuran harjoitus- ja peliajoista.

Maanantai-iltana Kiekkokoplan kotiottelu alkoi kello 20, ja sama on tilanne tulevana lauantaina. Koplan kotiotteluita on seurannut keskimäärin vajaat kaksisataa katsojaa.

Syynä erikoisiin otteluaikoihin on se, että jäähallin omistava Joensuun kaupunki priorisoi kaikki Jokipoikien juniorijoukkueetkin Kiekkokoplan edelle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jääkiekkoliiton luokituksen mukaan taas miesten 2. divisioonan yläpuolelle menee Joensuussa pelattavista juniorisarjoista ainoastaan Nuorten SM-liiga.

Jääkiekkoliiton kilpailupäällikkö Pirkka Antila painottaa kuitenkin, että ohjeistus sarjojen tärkeysjärjestyksestä on tarkoitettu nimenomaan seurojen sisäiseen käyttöön.

Joensuun kaupungin vapaa-aikajohtajan Timo Heinosen mukaan jäävuorojen jakamisessa on aiemmin pyritty noudattamaan Jääkiekkoliiton luokituksia, mutta nyt niiden käytöstä on luovuttu.

-  Ne olivat hieman ristiriidassa omien periaatteidemme kanssa. Me tulkitsemme Kiekkokoplan harrasteporukaksi, eikä tämä ole millään tavalla kannanotto siihen, onko heidän toimintansa hyvää vai huonoa.

Heinosen mukaan Kiekkokoplan toiminta ei tähtää huippu-urheiluun, ja seuran ongelmana on myös se, ettei sillä ole minkäänlaista junioritoimintaa.

-  Tunnen monia joukkueen pelaajia, ja he ovat pääasiassa seurassa harrastamassa tai jäähdyttelemässä. Toisaalta Kiekkokopla ajaa kuitenkin selkeästi muiden harrasteporukoiden ohitse jäävuorojen jaossa.

Koplan Jaakko Lipposta kaupungin tulkinta ei luonnollisesti miellytä.

-  En tiedä, millainen NHL-pelaaja tänne pitäisi ennen siirtorajaa hommata, ettei toimintaamme pidettäisi vain harrasteluna.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Lisää Kiekkokoplan kuulumisia myös täällä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa