Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Muut lajit

Norjalaistähti Carlsen johtaa shakin MM-ottelua

Shakin MM-ottelu norjalaisen Magnus Carlsenin, 23, ja intialaisen Vishy Anandin, 44, välillä on alkanut tasaisissa merkeissä. Kahdeksan pelin jälkeen Carlsen johtaa 4,5-3,5.
 
Norjalainen voitti toisen ja kuudennen pelin, Anand taas otti koko pisteen kolmannessa pelissä. Loput viisi peliä ovat päättyneet tasan.

Lähes kaikki kohtaamiset ovat olleet tiukkoja kamppailuja, joissa valkeilla nappuloilla pelannut on saanut etua ja pelannut voitosta. Ehkä dramaattisin tilanne nähtiin kuudennessa pelissä, jonka Carlsen voitti. Anandilta jäi näkemättä sotilaan voittava sommitelma 26. siirrossa. Jos hän olisi huomannut siirron, niin intialaisella olisi ollut erinomaiset mahdollisuudet kääntää tilanne ja voittaa peli.
 
- Olin erittäin onnekas, Magnus Carlsen huokaisi pelin jälkeen.

Ottelu jatkuu lepopäivän jälkeen tänään torstaina. Jäljellä on vielä korkeintaan neljä peliä pitkillä miettimisajoilla. Mestarin seppeleen saa pelaaja, joka saavuttaa vähintään 6,5 pistettä.
 
Mikäli pelit menevät tasan 6-6, ratkaistaan voitto lyhennetyillä miettimisajoilla käytävissä peleissä.
 
Ottelu järjestetään viime talviolympialaisista tutuissa maisemissa Sotshissa Venäjällä. Näyttämönä on olympialaisten mediakeskus.
 
Tapahtuman budjetti on kolme miljoona dollaria (noin 2,4 miljoonaa euroa), josta puolet menee palkintorahoihin.

Tänään torstaina kello 14 Suomen aikaa alkavaa MM-ottelun yhdeksättä peliä voi seurata suorana lähetyksenä täältä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Artikkeliin liittyvät