Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
Yleisurheilu

Lupaavat juoksijakaksoset Katajan väreihin - "Täällä on hyvä panostaa juoksuun"

  • Karjalainen

21-vuotiaat juoksijalupaukset Meri ja Viivi Rantanen ovat sopineet siirtymisestä Joensuun Katajan riveihin. Kaksoset vaihtavat joensuulaisseuraan lohjalaisesta Nummen Kipinästä.

Nummi-Pusulasta lähtöisin olevat kestävyysjuoksijat ovat aloittaneet luokanopettajan opinnot Itä-Suomen yliopistossa - Meri Rantanen Joensuussa ja Viivi Rantanen Savonlinnassa. Toista vuotta opiskelevan Viivi Rantasenkin tavoitteena on vaihtaa opinnot ja osoite siskon perässä Joensuuhun.

Joensuuhun ja Katajaan Rantasia houkuttelivat opiskelupaikat ja hyvät harjoitusolosuhteet. Taustalla vaikutti myös, että Joensuu on yksi Suomen parhaista ellei paras kestävyysjuoksukaupunki, jossa on useita lajin huippuja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Otin selvää harjoitusoloista ja seurasta, ja täällä on hyvä panostaa juoksuun. Harjoituksia voi tehdä Joensuun areenassa ja koulu on aivan harjoituspaikkojen vieressä. Kaikki on lähellä toisin kuin Etelä-Suomen suurissa kaupungeissa. Ja pieneen Nummi-Pusulaan verrattuna täällä ollaan eri sfääreissä, Meri Rantanen kehuu.

Viivi Rantanen harjoittelee toistaiseksi Joensuussa vain viikonloppuisin. Arkisin hän on Savonlinnassa.

Lue lisää torstain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa