Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Hiihtolajit

Mäkäräinen ei mahtunut listalle - Sykähdyttikö sulkapallon EM-joukkuepronssi todella enemmän?

  • Karjalainen

Kontiolahden Urheilijoiden ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen sykähdytti Pohjois-Karjalan ja Suomen urheiluyleisöä voittamalla viime maaliskuussa Kontiolahden maailmancupissa sensaatiomaisesti kaikki kolme kilpailua.

Erityisen sykähdyttävä oli ensimmäinen sprinttipäivä, jolloin Mäkäräisen lisäksi palkintopallille nousi ensimmäistä kertaa urallaan kolmanneksi yltänyt Enon Kisa-Poikien Mari Laukkanen. Mäkäräisen ja Laukkasen saavutuksia riemuittiin Joensuun torilla palkintojenjaon loistavassa tunnelmassa noin 4  000 hengen voimin (kuvassa).

Suomen Urheilugaala julkisti viikko sitten ehdokkaat sykähdyttävin urheiluhetki 2014 -yleisöäänestykseen. Ehdolla on 25 suomalaista urheiluhetkeä vuoden varrelta laidasta laitaan, mutta Mäkäräinen ei mahtunut mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Miksi Kaisa Mäkäräisen voitot eivät ole mukana sykähdyttävin urheiluhetki -äänestyksessä, Suomen Urheilugaalan pääsihteeri Timo Simonen?

-  Ehdokkaiden valinnat ovat haastavia tilanteita. Arvokisamenestyjien lista on Suomessa pitkä, kun mukaan listataan kaikki vammaisurheilusta ja ammunnasta lähtien. On paljon menestyshetkiä, jotka eivät ole mukana ehdokaslistassa.

Äänestyksen ehdokaslistalla on maalipallon MM-välierää, ringeten ja rullakiekon voitokasta MM-finaalia, sulkapallon EM-joukkuepronssia ja naisten painin EM-pronssiottelua. Sykähdyttivätkö nämä todella enemmän kansaa kuin Mäkäräisen voitot?

-  Haluamme tuoda esille lajikirjoa laajasti. Valinnat ovat aina pitkän keskustelun tulos ja on vaikea tehdä aukotonta ehdokaslistaa. Absoluuttista totuutta ei ole, Simonen sanoo.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa