Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Pesäpallo

Pesäpallosta urheiluakatemian kärkilaji - yhteiskoulun SM-mitalistit palkittiin

  • Karjalainen
Joensuun yhteiskoulun lukiossa juhlittiin torstaina tuoreimpia SM-mitalisteja. Kakku maistui kolmelle yksilölajien ja kuudelle joukkuelajien edustajalle.

Susirajan Mailan SM-hopeaa voittaneesta tyttöjen joukkueesta yhteiskoulun juhlittavina olivat Senni Sallinen (17 vuotta, kotikunta Liperi), Vilma Justander (18, Joensuu), Veera Auvinen (17, Liperi) ja Netta Rummukainen (18, Joensuu).

-  Kyllähän meille nälkää jäi siitä viime kesän finaalitappiosta. Kun Viinijärven Urheilijat nousi kakkosjoukkueella naisten 1-sarjaan, saamme siellä varmasti paljon vastuuta. Talvella pääsemme myös harjoittelemaan Superin joukkueen kanssa, tytöt kertoivat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

He ottivat ilolla vastaan Joensuun urheiluakatemian valmennusvastaavan, Kimmo Hyppösen uutisen siitä, että pesäpallo on valittu akatemian kärkilajiksi.

Kun myös tiettävästi Pesäpalloliitto on miettimässä Joensuuta valtakunnalliseksi urheiluakatemioiden valmennuskeskukseksi, menee lajilla juuri nyt todella hyvin.

Joensuun akatemian johtoryhmä näki lajin urheilullisen tason ja harjoitteluolosuhteet, akatemiavalmennuksen, jatkumon ja tulevaisuuden näkymät niin laadukkaiksi ja hyviksi, sekä lajin paikallisesti niin merkittäväksi, että kriteerit täyttyivät.

Myös seurojen rooli pesäpallon akatemiatoiminnan kehittämisessä on ollut merkittävä.

-  Susirajan Mailan malli maakunnan tyttöjunioreiden pelaajapolun ohjaamisesta yhden organisaation alaisuudessa toimivaksi joukkueeksi vanhimmassa juniori-ikäluokassa on kehittänyt akatemian roolia, sanoi lajivastaava Mikko Pirhonen.

Joensuun Mailan miesten Superpesisjoukkueen kakkospelinjohtaja ja valmentaja Petri Pennanen on ollut kasaamassa urheiluakatemian pesäpallovalmennusryhmää, johon kuuluvat myös pääsarjataustaa pelaajana omaava liikunnanopettaja Piia Pulkkinen sekä SurMan pelinjohtajana viime vuodet toiminut Iivo Parviainen.

Pesäpallo on Joensuun Urheiluakatemian toinen kärkilaji. Ensimmäinen kärkilaji on vuonna 2010 statuksen saanut ampumahiihto.

Joensuun yhteiskoulun lukion SM-mitalistit:

Jiri Karjalainen, nuorissa estejuoksun kulta ja kaksi sileiden matkojen SM-hopeaa, sekä miehissä hopeaa 4x1  500 metrin viestissä.

Antti Koskinen, SM-pronssi 110 metrin aitajuoksussa.

Riina Sorsa, rulla-ampumahiihdon SM-kulta ja -hopea.

Veera Auvinen, Vilma Justander, Netta Rummukainen ja Senni Sallinen, tyttöjen SM-hopeaa SurMan pesäpallojoukkueessa.

Olga Soininen ja Nea Viitaniemi, juniorien SM-kulta teamgym-voimistelussa JoenVolin joukkueessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa