play

Martin Fourcade odottaa tasaisia kisoja - "Haluan tietenkin mitaleita"

Kuva: Kontiolahden Urheilijat / Kari Kuninkaanniemi

Toimitus

Miesten maailmancupin kärjessä oleva Martin Fourcade lähtee ennakkosuosikkina Kontiolahden MM-kisoihin. Fourcade kertoi tunnelmistaan tiistaina ampumahiihtostadionilla.

- Tavoitteena minulla on onnistuneet kilpailut yleisesti ja haluan tietenkin mitaleita. Haluan myös pysyä jatkossakin maailmancupin kärjessä.

Ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailuissa jaetaan myös maailmancupin pisteitä. Päätavoitteet Fourcadella ovatkin maailmancupissa.

Viime vuosina miesten ampumahiihdon kultamiltaleista on taistellut Fourcaden lisäksi lähinnä norjalainen Emil Hegle Svendsen. Fourcade kertoo tilanteen olevan Kontiolahden kisoissa erilainen.

- Tänä vuonna rankingeissa hyvissä asemissa ovat muun muassa Anton Shipulin, Jakov Fak ja Simon Schempp, ja he kaikki pystyvät voittamaan. Tämä tekee kilpailuista jännittävät ja tasaiset.

Ranskan maajoukkue aloittaa kilpailu-urakkansa torstaina sekaviestillä. Fourcade johtaa joukkuettaan kohti mitaleita. Hän pitää myös ensimmäistä kilpailua tärkeänä itsevarmuuden kannalta.

- Onnistunut aloitus kilpailuille helpottaa seuraaville matkoille lähtemistä ja on siksi tärkeä, kertoo Fourcade.