Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Muut lajit

Joensuun raveissa huippuviihdettä

  • Karjalainen
Maanantai-illan ampumahiihdon MM-ravit tarjosivat kaviouran ääreen saapuneille vakiokävijöille ja kisaturisteille huippu-urheilua parhaimmillaan.

Suomenhevosten ykkössarjassa juukalaisen Markus Porokan valmentama ikäluokkasankari Koivikon Kalle joutui tällä kertaa tyytymään kakkossijaan. Kautensa vajaan viiden kuukauden tauon jälkeen aloittanut savolaisori Virijori runttasi 21,0-vauhtisella päätöspuolikkaalla ohi rutiininsa turvin. Viime kesän kuninkuuskisan kakkonen starttasi 102:nnen kerran, kun Koivikon Kallelle startti oli uran 25:s.

Ohjastaja-valmentaja Jorma Naumanen oli positiivisesti yllättänyt suojattinsa esityksestä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Eihän esitystä voi kuin ihailla. En uskonut, että se pystyy lopettamaan ihan näin kovasti heti tauolta. Talvella se on vetänyt jarrukärryä aika monta kilometriä, Naumanen kehui.

Mikäli 10-vuotias ori säilyy terveenä, kuuluu se suosikkien joukkoon myös elokuun alussa samalla kaviouralla ajettavissa Kuninkuusraveissa.

- Ajellaan 76-raveja, ja kesällä koetellaan sitten tänne. Sinne on vielä matkaa paljon, Naumanen jatkoi.

Koivikon Kallea tuttuun tapaan ohjastanut Tuomas Pakkanen ei ollut kallella kypärin, vaikka Virijori lopussa tulikin ohitse.

- 21-lopetus, kun ei olla ihan kesäkeleissä. Hevonen teki hyvän juoksun, eikä tämä ollut kauden päätähtäin, vaan otetaan tämä rakentavana starttina, Pakkanen tuumi.

Koko juttu huomisessa Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa