Lauantai, 30.5.2020 
Pasi
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Hiihtolajit

Huippunaisilla erikoisia lähtönumeroita normaalimatkalle

  • Jani Leinonen
  • Kontiolahden Urheilijat / Kari Kuninkaanniemi

Huippunaiset ovat jakautuneet poikkeuksellisen laajalti kaikensuuruisille lähtönumeroille keskiviikon normaalimatkalla. Suomen ykkösnaiset Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen lähtevät matkaan toisessa arvontaryhmässä numeroilla 36 ja 41.

Varsin lähellä Laukkasta ja Mäkäräistä, numerolla 28, starttaa kilpailun suurin suosikki, maailmancupia johtava Valko-Venäjän Daria Domratsheva (kuvassa). Sen sijaan aivan lähtölistan alkupäässä numerolla 4matkaan lähtee Gabriela Soukalova.

Norjalaiset puolestaan ovat valinneet rohkeasti jopa viimeisen lähtöryhmän. Maailmancupin kokonaiskilpailussa kahdeksantena oleva Tiril Eckhoff säntää ladulle koko joukon viimeisenä numerolla 105 eli 50 minuuttia Soukalovaa myöhemmin.

Eckhoff starttaa vajaan tunnin mittaiseen suoritukseen kello 19.07, kun ensimmäisen kilpailijan lähtöaika on kello 18.15. Myös tällä kaudella yhden maailmancupin osakilpailun voittanut Norja Fanny Horn säntää matkaan loppupään numeroilla.

Syy erikoisiin lähtönumeroihin on se, että sää Kontiolahdella pakastuu ennusteiden mukaan illalla. Osa huippunaisista on ajatellut, että latu liukastuu pakastumisen vuoksi illan edetessä, vaikka kolmen kilometrin lenkkiä on sivakoitu edellä satoja kertoja.

Ilmatieteen laitoksen tämänhetkisen ennusteen mukaan sää viilenee Joensuun seudulla pakkasen puolelle iltakahdeksan aikoihin. Lähtönumerot arvottiin jo tiistai-iltana.

Oman mausteensa olosuhdesoppaan tuo varsin reipas tuuli. Tuulen nopeudeksi illalla povataan noin viisi metriä sekunnissa, joten sillä voi olla vaikutusta ammuntaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa