play

Varis ja Tolvanen voittivat monipuolisen Ursak-seikkailukisan - kuvagalleria

Topi Anjala laskeutui köydellä Pilkon siilolla.

Topi Anjala laskeutui köydellä Pilkon siilolla. Kuva: Jarno Artika

Toimitus

114 urheilijaa vietti lauantaita Joensuussa monipuolisen seikkailun merkeissä. Ursak-tapahtuma houkutteli mukaan ennätysmäärän 57 joukkuetta. Ohjelmassa oli muun muassa suunnistusta, uintia, rullahiihtoa, melontaa ja maastopyöräilyä.
Kunto-sarjan 17 joukkuetta saapuivat maaliin Joensuun urheilutalolle hyvissä ajoin päivällä, mutta Challenge-sarjan 29 joukkuetta saatiin odotella pitkin lauantai-iltaa.
Challenge-sarjan ylivoimaisen voiton urakoivat Kari Varis ja Olli-Pekka Tolvanen. Ensimmäistä kertaa Ursak-tapahtumaan osallistunut hiihtäjäkaksikko taivalsi 135 kilometriä noin kymmenessä tunnissa.
Varis ja Tolvanen jättivät toiseksi tulleita Timo Pietarista ja Teemu Kontioista 52 minuuttia. Varis ja Tolvanen kiersivät ainoina Challenge-sarjassa kaikki melontarastit Paiholassa, joten ero oli oikeasti noin puoli tuntia suurempi.
Taistelu hopeatilasta oli tiukkaa, sillä sijat 2-4 saapuivat maaliin kahden minuutin sisällä. Kolmanneksi uurastivat suunnistajat Anna-Kaisa Asikainen ja Topi Anjala.
Extreme-sarjan urheilijoiden arvioitiin saapuvan maaliin sunnuntaiaamuna. Sarjaan osallistui 11 joukkuetta.
Extreme-sarjan johdossa etenivät lauantaina alusta lähtien Petri Forsman ja Mikko Sakala. Kello 19 aikaan lauantai-iltana he johtivat seuraavia noin 45 minuutin erolla.
Kunto-sarjan voitti pari Anna-Maija Voutilainen-Markus Vehkoja.
Lauantai-iltaan mennessä tapahtumassa oli koettu neljä keskeytystä.
Kunto-sarja seikkaili noin 30 kilometrin verran Joensuussa ja Challenge-sarja noin 120 kilometriä Joensuussa ja Kontiolahdella.
Extreme-sarjassa urakoitiin Joensuussa, Kontiolahdella ja Enossa noin 215 kilometrin verran.