Torstai, 27.2.2020 
Torsti
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Muut lajit

Pesonen ja Turunen suuntaavat EM-ammuntoihin

Pohjois-Karjalan ampumaurheilu ei ole täysin aallonpohjassa, vaikka harrastusmahdollisuudet ovatkin huvenneet. Slovenian Mariborissa järjestetään heinä-elokuussa EM-kilpailut. Suomen joukkueeseen on nimetty 35 ampumaurheilijaa.

Joukossa ovat Nurmeksen Ampumaseuran pistoolimies Karri Turunen (kuvassa) ja poikien skeetiin osallistuva kontiolahtelainen Lari Pesonen.

Kivääriin nimettiin seitsemän, pistooliin kolme ja liikkuvan maalin lajeihin kuusi urheilijaa.

Haulikkolajien EM-mitaleja lähtee tavoittelemaan 19 haulikkoampujaa. Trapissa on yhdeksän, kaksoistrapissa kolme ja skeetissä seitsemän urheilijaa.

- Sijoitus- ja tulostavoitetta ei ole, kunhan pystyn vain ampumaan vähintään omalla tasollani. On kuitenkin kyse ensimmäisestä arvokisasta ja näin myös opinhausta, Pesonen miettii.

Hän edustaa Ilomantsin Erämiehiä. Seuranvaihto tuli tarpeeseen, kun Pohjois-Karjalan prikaati lakkautettiin ja sen haulikkorata purettiin. Harjoitusmatkaa yhteen suuntaan on 80 kilometriä.

- Meneehän siihen aikaa, mutta pidän Ilomantsin radoista, sanoo Pesonen.

Ampumaratojen lakkauttaminen on vienyt haulikkolajit Pohjois-Karjalassa kurimukseen. Pesonen on käytännössä ainoa nuorissa tai yleisessä sarjassa kilpaileva.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa