Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Urheilu

Jokivarren Kunkku oli uskomaton

  • Karjalainen
Joensuun kuninkuusraviviikonloppu huipentui sunnuntaina iltapäivällä oriiden 3100 metrin finaaliin. Se oli upeaakin upeampi kilpailu, jossa hallitseva kuningas Köppinen teki parhaansa ja revitti lopun kuin riivattu: viides puolikilometrinen 20,5, viimeinen 20,0.

Jokivarren Kunkku (kuvassa) ja Jorma Kontio pysyivät ainoana tiiviisti tuntumassa.

Kaksikolle olisi riittänyt jopa 2,5 sekunnin häviö, mutta Kontio rutisti Kunkun viimeisellä satasella ohitse ja voittoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kunkku teki näin saman kuin Saaga S hetkeä aiemmin: voitti kaikki kolme lähtöään.

-  Köppisen viimeinen kierros oli todella kova, kertasi Kontio suomenhevoshistorian nopeinta kolmen tonnin päätöstonnia.

Jorma Kontion ohjastajaura on kestänyt lähes 50 vuotta ja tuonut nyt 9983 voittoa. Kymppitonni ei ehtinyt tulla täyteen Joensuussa, mutta uran ensimmäinen ravikuninkuus lämmitti mieltä.

Arto Salmen ja Alpo Postin lappilaisori on kotoisin Ylitornion ja Tornion alueelta. Tänä kesänä on tilillä jo Suomen ennätys ja maailmanennätys.

Kunkun loppuaika oli 24,0, Köppisen 24,3. Tapsan Tahti (24,5) oli päätösmatkan kolmas.

Viime vuoden ravikuningatar Mokomani on Jokivarren Kunkun sisko.

Ennakkoon epäiltiin Kunkun kestämistä ensimmäistä kertaa urallaan kolmella matkalla.

Vain puoli sekuntia perässä ollut Suivikas löysi viikonloppuun hyvän vireen. Kangasniemeläisen Terho Rautiaisen omistama ja ohjastama 11-vuotias Suikun ja Patrikin sukuhaaran hevonen on muutenkin tänä kesänä uuttera: se ehtii huolehtia 65 astutuksesta kilpailuiden välissä.

Nyt se joutui ravaamaan liikaa toistaa rataa ilman vetoapua ja hyytyi lopussa täysin.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta