Torstai, 24.1.2019 
Senja
Jalkapallo

Vesa Martiskaisella on edelleen läheinen suhde jalkapalloon

  • Petri Siitonen

Joensuulaisen jalkapallokoulun kärkiosaajiin kautta aikojen kuuluva Vesa Martiskainen oli nuorena myös monilahjakkuus. Jalkapallon ohessa koripallo kulki lajina mukana aina B-nuoriin saakka.

- Jollain lailla jalkapallo oli kuitenkin koko ajan ykkönen, mutta koripallossa oli joitain kokemuksia, jotka pistivät miettimään lajivalintaa, Martiskainen taustoittaa.

- Tätä en ole koskaan kertonut, mutta olimme Kotkassa C-junnujen koristurnauksessa. Paluumatkalla kuulin, että kotkalaisten valmentaja oli kysellyt taustojani ja kiinnostusta muuttaa Kotkaan, Martiskainen muistelee hyvillä mielin.

Alun perin jalkapallon pariin Martiskainen lähti naapurin pojan mukana.

- Se oli helppoa, kun hänen isänsä kuskasi meitä harjoituksiin, Martiskainen nauraa.

Jalkapalloon suhde on yhä läheinen. Martiskainen pelaa ikämiesjoukkueessa, mutta seuravalmennuksessa hän ei enää ole mukana entisaikojen tapaan.

Martiskainen on toiminut viimeiset kolme vuotta lahjakkaiden Jere ja Joona Hiltusen fysiikkavalmentajana.

- Edetään poikien kanssa maltillisesti ja rauhallisesti suunnitelmien mukaan. Pojat kasvavat koko ajan ja nyt ei pidä hätiköidä. Liikkuvuus- ja nopeusominaisuuksia ei saa hukata.

- Pojat ovat omistautuneet jalkapallolle. He tekevät kaiken viimeisen päälle, valmentaja kehuu vasta 16-vuotiaita suojattejaan.

Hiltusten taustalla kansainvälisiä yhteyksiä pitää yllä Keith ”Keke” Armstrong.

- Pidämme yhteyttä Keken kanssa. Olemme yhtä mieltä siitä, että poikia on vielä aikaista viedä täältä mihinkään. Antaa heidän kasvaa ja kehittyä rauhassa.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.