Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Koripallo

Katajalla eksoottiset vastustajat europeleissä - avaus kotona keskiviikkona

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n organisoima seurajoukkuekilpailu, uudelta nimeltään FIBA Europe Cup, käynnistyy Katajan osalta keskiviikkona kotiottelulla bulgarialaista BC Rilski Sportistia vastaan.

Uudistuneessa kilpailussa on mukana kaikkiaan 56 joukkuetta. Ne on jaettu 14 neljän joukkueen alkulohkoon, jossa kukin joukkue pelaa 2. joulukuuta mennessä kolmesti kotona ja kolmesti vieraissa.

Jokaisen lohkon kaksi parasta pääsevät suoraan 32 parhaan jatkolohkoon, jonne yltävät myös neljä parasta lohkokolmosta.

Katajan ja Rilski Sportistin kanssa samassa alkulohkossa pelaavat valkovenäläinen Tsmoki-Minsk sekä slovakialainen MBK Rieker COM-therm Komárno. Edelliset seitsemän kautta vastaava kilpailu tunnettiin nimellä EuroChallenge, johon joensuulaiset osallistuivat ensi kertaa kaudella 2012-13.

Jukka Toijala on ollut vastuuvalmentajana kuutta vaille kaikissa Kataja Basketin pelaamissa kansainvälisissä otteluissa, ja hän uskoo vahvasti näiden pelien merkitykseen.

- Esimerkiksi viime vuonna Kataja hävisi kaikki kuusi alkulohko-otteluaan, mutta olen varma että joukkue kasvoi niiden myötä ja tällä oli oma vaikutuksensa keväällä saavutettuun menestykseen.

- Tällä kaudella alkulohkomme ennakkosuosikki on Minsk, joka on ottanut VTB-liigassa kovia voittoja. Etukäteen arvioituna taistelemme lujasti kakkossijasta yhdessä bulgarialaisten ja slovakialaisten kanssa. Meille on tällä kaudella ollut haasteellista pelata ehjä 40-minuuttinen, joten tekemistä tulee kyllä riittämään.

Avausvastustaja BC Rilski Sportist selvisi viime kaudella Bulgarian NBL-liigassa välieriin ja kansainvälisessä Balkanin liigassa finaaliin. Sen paras saavutus kotimaassaan on pronssimitali keväältä 2013. Balkanin liigassa joukkue juhli mestaruutta vuonna 2009.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi