Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Koripallo

Teemu Rannikolle täysin uudet maat vastassa

  • Petri Siitonen

Katajan kapteeni Teemu Rannikko pelaa kolmatta kauttaan Katajassa. Keskiviikkoiltana alkavat Europelit ovat siis tuttua puuhaa myös joensuulaisseuran paidassa.

- Kansainvälisiin sarjoihin olen tainnut osallistua jotain 10-11 kautta, Rannikko vastasi hetken miettimisen ja ynnäilyn jälkeen.

Äkkiseltään voisi kuvitella, että valtaosan urastaan ulkomailla ammattilaisena pelannut Rannikko on kolunnut Euroopan maat läpikotaisin koripallon kautta.

- En ole silti käynyt pelaamassa Valko-Venäjällä, Slovakiassa enkä Bulgariassa, Rannikko paljasti hieman yllättäen.

- Tämän jälkeen alkaakin olla aika täyttä, hän jatkoi.

Ei Rannikko maita kiertele nyt, sen enempää kuin aiemminkaan turistina. Pelit ovat pääasia.

- Kivaa vaihtelua se on aina pelata uusia pelaajia vastaan uusissa maissa. Täällä Suomessa pelataan aika lailla samantyylisesti ja samat tutut kaverit ovat aina vastassa.

- Varmasti odotusarvot ovat itselläni aika lailla erilaiset kuin esimerkiksi tulokaskauttaan ammattilaisena pelaavalla Thomas Scrubbilla, Rannikko vertasi.

Korisliigassa Kataja on voittanut kuudesta pelaamastaan ottelusta neljä. Välillä peli on kulkenut hyvin, mutta joissain kohti vähän heikommin. Rannikko muistutti, että yhteispelin löytyminen ottaa aikansa.

- Kun hyviä hetkiä tulee, niin se merkitsee sitä, että pelaajat löytävät toisensa. Onko se sitten niin, että kun menee heikommin, niin yhteys katoaa, Rannikko pohdiskeli.

Koripallon FIBA Europe cupin ottelu Kataja-Rilski Sportist (Bulgaria) pelataan Joensuun areenassa keskiviikkona kello 18.30.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi